USR e fain, insa a luat-o razna, cel putin la Botosani. Cel mai probabil e de la carantina si de la limitarile impuse de aceasta. Setea de putere si foame intuneca judecata, e drept. Si te trezesti vorbind aiurea, doar ca sa arati ca esti important pe piata electorala. Este o greseala, pentru ca partidele politice toate au ajuns la pragul cel mai de jos al interesului din partea cetatenilor. Lumea cu scaun la cap are cu totul si cu totul alte preocupari perioada aceasta decat sa citeasca sau sa rumege in filtrul mintii elucubratiile postate de USR Botosani. Sau de alti politruci.

Cateva randuri mai jos este cartonul electoral totale neinspirat publicat la nivel local de USR si care arata cat de nepriceputi sunt dar vor la putere. In primul rand, Maternitatea nu se transforma in spital tip COVID, lucru stiut la nivel local de vreo 3 zile. Dupa maternitate a fost vorba de Spitalul de Recuperare si acum s-a stabilit ca spitalul tip COVID va fi la Dorohoi. Na, dar trebuie sa fii informat si sa te preocupe ca sa stii asta. Daca nu, faci la fel ca fainii USR-isit, intrebi asa ca sa te afli in treaba, crezand ca esti inteligent. Dar de fapt….

Publicarea rezultatelor testelor cadrelor medicale. Asta mai solicita USR Botosani. Dupa care, fiecare cadru medical trebuie sa faca o copie fata-verso cu cardul de salariu si sa scrie intr-un colt pe poza pinul, Pentru ca USR e fain. Si are nevoie de bani, de putere, s-au saturat de foame. Si in aceeasi ordine de idei, politistii sa publice doarele la care lucreaza, judecatorii sa trimita repede repede sentintele tuturor proceselor pe care le judeca si profesorii inainte de a preda sa faca publice notele pe care le-au luat la BAC si in facultate. Altfel isi pierd meseriile.

Cam asa gandeste USR la Botosani: nepublicarea de date confidentiale este un lucru rau si se constuie intr-un atentat la siguranta cetateanului. Cat despre numarul de paturi sau aparate de ventilare mecanica e putin mai simplu. Le-a fost lene sa le numere sau sa puna o intrebare unde trebuie. Daca e mura in gura e bine, daca nu e de belea. Ca te erijezi in reprezentantul a toti botosanenii e de inteles: asa fac toate partidele. Dar sa pui intrebari tampite in numele botosanenilor e atentat la inteligenta cetateanului. Si cu siguranta acest lucru nu va scapa netaxat.

Nu este important pentru USR sa afle urmatoarele:

  • rezultatele masurilor impuse de autoritati dupa o saptamana de carantina
  • numarul de botosaneni care au nevoie de produse alimentare si care sunt afectati de criza
  • o cantitate aproximativa, un necesar de materiale de protectie pentru cadrele medicale
  • metode pentru transformarea starii de panica si neliniste in stare de responsabilitate si calm

Nu este important pentru ei, insa pentru oamenii din Botosani este. Sunt cetateni neangajati politic sau chiar si politicieni care ajuta, se zbat, fac donatii, isi pierd vremea incercand sa gaseasca sponsorizari sau materiale pentru spitale. Pentru USR e important sa afle analizele fiecarui medic sau asistent in parte. Fara pic de jena.