Scoala ar putea reincepe cel mai devreme la finele lunii mai. Initial data avansata de Guvern a fost 15 mai, imadiat dupa sfarsitul starii de urgenta, insa evolutia COVID_19 a prelungit perioada de stat acasa a copiilor si tinerilor. Vestea a fost data de ministrul sanatatii Nelu Tataru intr-o emisiune televizata. Acesta a declarat:

Poate sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli. Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”. 

Pana atunci elevii vor trebui sa astepte in izolare si sa se descurce cu orele de curs pe care unii profesori sau invatatori le tin on-line. Cert este ca pentru examene, in special Bacalaureat, materia de studiu este materia predata pana la inceputul starii de urgenta.