PNL se joaca cu deciziile! In plina pandemie ei nu gasesc un specialist care sa conduca Directia de Sanatate Publica si aleg un mason. Este vorba despre doctorul  de la Spitalul de Copii, Aurel Tinca, un obisnuit al functiilor ocupate pe criterii politice. Dealtfel in trecut acesta a ocupat mai multe posturi de conducere la diverse institutii, evident pe o meritocratie politica: a fost subprefect in anii 2000 si vicepresedinte al Casei de Asigurari de Sanatate.

In prezent DSP Botosani nu are un director general, ce cativa ani interimatul fiind asigurat de directorul economic al institutiei, Teodor Fieraru. Decizia e luata pe fondul crizei COVID-19 si tinand cont de realitatile care arata ca in Botosani gradul de raspandire al virusului este extrem de mare in randul cadrelor medicale. Sunt 407 cazuri de Coronavirus in judet din care mai bine de jumatate in randul personalului medical.

Vestea ca Aurel Tinca este favorit sa preia fraiele DSP nu a fost privita cu ochi buni de toti membrii PNL. A fost ieri scandal pe grupul de whatsupp al partidului si mai multi lideri si-au manifestat multumirea:

Ce facem? Ne batem singuri cuie in talpi? Punem un PSD-ist la conducerea DSP? Pana acum nu am schimbat nimic, tot PSD este peste tot in institutii!”

Decizia este una mai mult decat ciudata. Salariul lui Aurel Tinca in ambulatoriu Spitalului de Copii este unul de aproape de 15.000 de lei lunar net, in timp ce un salariu de director la DSP este de 6400 de lei, mai putin de jumatate. Cu toate acestea intr-un mod dubios si pe ascuns liberalii ii pregatesc lui Tinca instalarea la DSP. Cel mai probabil acesta va fi numit cu delegatie astfel incat sa poata cumula salariile. Numai ca, ordinele ministrului sanatatii sunt destul de clare: directorii de Directii de Sanatate Publica sunt consemnati la locul de munca 24 de ore din 24. Deci cel putin o perioada Aurel Tinca nu va putea cumula veniturile.

Surse din PNL care au dezvaluit informatia spun ca decizia de a-l spijini pe Tinca sa ajunga director la DSP Botosani este imbratisata de Costel Soptica presedintele partidului.

Nu stiu care este meritocratia aici. Au spus ca are experienta ca a mai fost director si stie ce si cum. Ei de la conducere au hotarat sa vina cu propunerea asta fara sa se consulte pe cu nimeni. Si tinerii din partid stau pe margine si se uita cum tot altii care nu au facut nimic pana acum acced la functii si la decizii„.

Dealtfel liberalii, in sedintele 0n-line pe care le organizeaza cu conducerea partidului nu au discutat nimic despre o eventuala schimbare la DSP. Este de asteptat ca numirea sa vina pe neasteptate fara a fi consultat nimeni din BPJ al PNL Botosani.

Practic lumea moare cu zile prin spitalele orasului si liberalii se tin de numiri politice pe ascuns. Exact cum tin ascunse si datele despre criza COVID-19, secretizarea acestora fiind decisa tot de un liberal secretar de stat, Gheorghe Sorescu. Botosanean.

Verginel Gireada, vicepresedinte PNL Botosani spune ca habar nu are cum s-a ajuns cu aceasta numire la numele de Aurel Tinca:

Habar nu am. Am auzit si eu dar chiar nu cunosc ce hotarasc ei la partid. Probabil e o numire care vine pe linia Cristian Roman, seful cancelariei prefectului. Personal nici nu il cunosc pe Aurel Tinca, dar daca si-l doresc asa de tare probabil il vor instala„.

Cristian Roman, fost prefect si deputat PNL  a mai incercat sa impuna persoane apropiate in diverse functii publice. Este vorba in primul rand de Mirela Sauca plimbata ca potentiala directoare si pe la Casa de Asigurari de Sanatate dar si la DSP.

Prefectul Dan Nechifor a fost luat si el prin surprindere:

Nu am auzit nimic despre o schimbare de director la DSP. Eu nu fac parte din grupul de pe whatsupp al partidului, deci nu stiu ce se intampla acolo„.

Directia de Sanatate Publica Botosani nu are director de mai bine de 3 ani. Institutia este condusa de directorul economic Teodor Ferariu, insa acesta primeste ordin de numire cu delegatie din 6 in 6 luni pentru a ocupa acest post.  Pur si simplu de 3 ani asigura un interimat pana cand politicienii se vor decide care este persoana potrivita pentru a conducele sanatatea botosaneana.