Era de asteptat sa se intample ce s-a intamplat la PSD: sa se sature cineva sa i se tot impuna cum si ce sa voteze si sa rabufneasca. E totusi democratie, nu poti conduce un partid restrictiv, doar pe baza de interese si punand in functii tot soiul de paiate numai ca sa iti iasa jocurile.

Cel mai probabil odata cu dezvaluirile Danielei Rosu visele lui Cosmin Andrei de a ajunge primar sa vor sfarsi la fel ca si posibilitatea ca partidul sa aiba din nou o lista solida in CL.

Distretionar. Acesta e cuvantul care defineste perfect ceea ce se petrece in PSD Botosani: se conduce discretionar, pe interese, ascuns si in bataie de joc. Nu putini sunt salariatii din Primarie care au fost amenintati de liderii PSD si fortati sa faca anumite jocuri. Consiliile de administratie si modul in care au fost numite pana acum au fost strict apanajul PSD, aceasta formatiune incercand sa isi impuna oameni peste tot. Sigur, calitatea acestora profesionala lasa de dorit. Nu poti sa o pui pe Buiuc membra in CA la Eltrans sau in comisia de cultura sa isi dea cu parerea despre Marele premiu national de Poezie. E ca si cum ai pune o infirmiera director la spital.

Anii de presiuni si amenintari si-au spus cuvantul. Asa se intampla cand iti faci o lista de santajabili pe care ca un papusar maiastru ii dansezi prin Consiliul Local fortandu-i sa ridice mana doar la ce trebuie cand trebuie. Pentru ca asa a fost construit tot grupul de consilieri PSD: din oameni cat mai ghidonabili. Mai toti castiga o bucata de paine de pe urma partidului si de frica sa nu si-o piarda ii imbogatesc prin vot pe adevaratii papusari, liderii PSD stransi uniti in grupul Federovici-Tincu.

Ma gandesc doar la Vasile Chiru. Fost lider de sindicat la BNS. Propasit politic la Casa de Asigurari de Sanatate unde ocupa functia de purtator de cuvant. Casa de Asigurari de Sanatate Botosani nu a dat in ultimii patru ani nici un comunicat de presa. Cu ce si-a jurtificat Vasile Chiru salariul? Dar nici nu poate pentru ca, la propriu, Vasile Chiru nu stie sa scrie bine. Postarile lui de pe retelele de socializare erau delicioase, pline de cuvinte gresite sau de cratime puse aiurea. Dar Vasile e tinut pe functie fix de lacunele lui, lacune de care profita liderii PSD cand ii spun inainte de sedintele de CL cum si ce sa voteze. Vasile ia un salariu de la Casa de Asigurari si o indemnizatie de consilier. Fara partid nu ar lua nimic pentru ca in realitate nu merita sa ia nimic. Dar a avut noroc.

Ca Vasile Chiru sunt mai toti pesedistii din CL. Propasiti prin diverse functii, cu bani de la stat, pe speteaza partidului. Si cand cineva iese din rand asa cum a facut Daniela Rosu, e deranj mare. Sa vedem cat de mare.

Deocamdata masina de vot PSD s-a stricat, nici impinsa nu mai merge. Probabil interesele fiind mari, se vor chinui sa o peticeasca. Dar, ca orice masina, gripata fiind, nu mai are valoare. Doar pentru Ticu valoreaza 2.000.000 de euro, masina de vot creata fiind unica posibilitate a acestuia de a-si vedea visul cu ochii: sa-si vanda fabrica la Lidl, sa faca blocuri si sa spuna la pensie ca functia de consilier local a avut un rost.