Partidul i-a gasit pana la urma un loc caldut. Fostul director de la Modern Calor a fost numit sef la RAM Buzau insa aceasta decizie a provocat un scandal monstru printre consilierii locali. Acestia s-au aratat revoltati de faptul ca a fost preferat la RAM un intrus, importat din alta parte si inca unul cu o istorie care urmeaza sa fie deslusita de catre judecatorii de la Tribunalul Botosani.
Ion Diaconu a plecat din Botosani vanzandu-si tot, inclusiv casa si s-a mutat in Bucuresti in urma cu cativa ani. Acolo a lucrat pentru Elsaco Electronic o perioada, dupa care din cauza „profesionalismului” la care face referire in imaginile de mai jos a fost dat afara. A facut asigurari de viata pentru o firma privata insa nu a putut rezista prea mult inafara sistemului si a incercat revenirea in sistem, prima data la Botosani unde primarul Catalin Flutur a incercat sa-l impuna in fruntea CA de la Modern Calor, insa consilierii PSD au blocat aceasta actiune. Intr-un final Diaconu a fost oplosit pe la Buzau, tot in fruntea firmei de termie a municipalitatii, sub pretextul ca are mare experienta. Nu a durat mult si consilierii din opozitia (PSD si Pro Romania) buzoiana au aflat despre istoricul lui Diaconu si l-au luat la intrebari.
Despre afacerea Diaconu-Elsaco Electronic in ceea ce priveste contractul de mentenanta care a intrat in atentia DNA, mai multe amanunte aici: https://poclidionut.wordpress.com/2017/09/28/dlaf-si-dna-strang-latul-la-modern-calor-26-000-de-euro-lunar-pentru-a-supraveghea-doua-motoare/
Iata ce scrie presa buzoiana despre numirea lui Ion Diaconu in fruntea RAM, numire despre care cu siguranta nu sunt straine persoane influente la nivel guvernamental din PNL Botosani:
Regia Autonomă Municipală Buzău şi Urbis Buzău, două dintre cele mai importante instituţii subordonate Primăriei Buzău au în organele de conducere o persoană anchetată penal „pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul”, potrivit comunicatului remis de către Direcţia Naţională Anticorupţie!
Curiozitatea lui Constantin Ionescu a scos la iveală un penal în fruntea RAM şi Urbis Buzău!
Persoana în cauză, Ion Diaconu pe numele său din buletin a ajuns în atenţia publică după o întrebare a consilierului local Constantin Ionescu. Reprezentantul partidului Pro România l-a întrebat pe Diaconu, prezent în cadrul recentei şedinţe de consiliu local dacă este anchetat de către organele abilitate. Actualul director al RAM Buzău şi totodată membru în CA al Urbis Buzău a oferit un răspuns evaziv, care deşi „s-a întins” pe durata a minute bune, nu a lămurit clar situaţia sa, deşi curiozitatea lui Constantin Ionescu putea fi satisfăcută doar cu un răspuns monosilabic.
VIDEO | CONSTANTIN IONESCU & ION DIACONU, CERCETAT PENAL
Motivaţia lui Diaconu, o schiţa desprinsă din Caragiale
Diaconu a recunoscut că este în atenţia organelor de cercetare penală, chiar dacă nu a oferit un răspuns în propoziţie simplă. Omul „de dreapta” al primarului Constantin Toma a încercat să justifice acţiunea îndreptată împotriva sa, argumentând cu sintagma: „Nicio faptă bună nu scapă nepedepsită!”. Într-un limbaj cel puţin neadecvat ca să nu spunem golănesc pentru o întâlnire publică cu autoritaţile locale, Diaconu consideră demersul DNA „un abuz împotriva sa”.
Cine este Ion Diaconu?
Ion Diaconu a fost numit recent director general al Regiei Autonome Municipale Buzău, societate aflată în pierderi financiare uriase, entitate care începând de ieri este în insolvenţă. Tot de ieri, după reunirea consilierilor locali, directorul de la RAM Buzău s-a mai pricopsit cu griji în Consiliul de Administraţie al Urbis Buzău, societate condusă de un alt apropiat al primarului Constantin Toma.
Diaconu este cercetat penal încă din anul 2013, atunci când DNA l-a acuzat de „săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul”
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 19 iunie 2013, între SC Modern Calor SA (societatea de termoficare din mun. Botoșani) și o asociere de firme al cărei lider era inculpata SC Elsaco Electronic SRL, a fost încheiat un contract de mentenanță a unor grupuri de producere a energiei termice (module de cogenerare). Contractul a fost încheiat cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice și la un preț supraevaluat, documentul respectiv fiind semnat și de inculpatul Sandu Florin, în calitate de director general al SC Modern Calor SA Botoșani.
Întrucât asocierea reprezentată de SC Elsaco Electronic SRL nu avea posibilitățile tehnice de a presta acest gen de servicii, aceasta a subcontractat serviciile de mentenanță respective la un preț mai mic față de cel care urma să îi fie plătit de către beneficiarul final SC Modern Calor SA. Societatea care în realitate a efectuat serviciile de mentenanță (subcontractantul) era aceeași care furnizase modulele de cogenerare și care era autorizată de producătorul modulelor să presteze activități de service pe teritoriul României.
În același context, în perioada 21 iunie – 15 octombrie 2013, SC Elsaco Electronic SRL a emis 3 facturi fiscale aferente serviciilor de mentenanță prestate în perioada 16 noiembrie 2012 – 30 iunie 2013, în valoare de 1.156.525 lei fără TVA, care au fost acceptate la plată de către inculpații Sandu Florin, Diaconu Ion și Agapie Denisia-Paula, deși serviciile respective nu fuseseră prestate în realitate (existând o discrepanță evidentă între perioada prestării serviciilor facturate și data intrării în vigoare a contractului).
La aprobarea la plată a celor trei facturi au contribuit și inculpații Ursache Claudiu-Mihai care a acordat viza de control financiar preventiv și Puflea Cristian care a confirmat realitatea serviciilor prestate.
Rezultatul acestor demersuri a fost producerea unui prejudiciu în sumă de 3.295.259 lei, sumă cu care SC Modern Calor SA Botoșani, s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Sandu Florin, Diaconu Ion, Puflea Cristian, Anghelache Cristian și Butnaru Ovidiu – Dumitru. Aceeași măsură s-a dispus asupra a 6.955 părți sociale reprezentând capitalul total social subscris al inculpatei SC Elsaco Electronic SRL Botoșani și asupra a 75 părți sociale pe care aceeași inculpată le deține în calitate de asociat la o altă firmă.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” – Comunicat DNA, integral aici.
material preluat de pe www.agorabuzau.ro
Comenteaza