Omul de afaceri Catalin Silegeanu, patronul firmei Hidroplasto a adresat pe pagina sa de facebook un mesaj pentru toti copii de ziua lor, 1 iunie. Fara a confunda politica cu socialul, Silegeanu face un apel la unitate sustinand ca doar astfel putem depasi momentele grele. BTnec reda interal mesajul tanarului antreprenor:

Astăzi, 1 iunie, vom fi iarăși martori fără voie ai unui aflux de cinism politic. Vor curge râuri de mesaje de empatizare, de felicitare, de încurajare și falsă susținere a copiilor și viitorului acestora. Pentru că unii așa înțeleg politica. Și acest exercițiu politic, de consolidare a imaginii potentaților vremii, se repetă și se va perpetua în fiecare an. Până cand toți vor înțelege că politica adevărată și utilă este despre fapte.

Între timp, județul Botoșani este printre cele mai sărace regiuni din Uniunea Europeană. Mortalitatea infantilă a atins o rată de 12 la mie. Acest indicator este influențat, mai ales în mediul rural, de sărăcie, accesul limitat la medicina primară, multe comune nu au medic de familie, și atunci când el există, se află la distanță mare sau cu program divizat în mai multe localități. La acestea se adaugă numărul mare de sarcini la mamele minore sau sarcini nedispensarizate.

În cazul copiilor cu dizabilități, discriminarea continuă să se situeze la cote alarmante. Cauzele de excluziune socială sunt înrădăcinate și perpetuate prin lipsa politicilor și legislației adecvate. Și acestea sunt doar câteva aspecte din realitatea neagră a județului.

Daca tot facem act de bravura, in fiecare an de ziua lor, ca ne pasa de copiii si tinerii acestui judet, propun ca toti oamenii politici si nu numai sa manifeste mai multa implicare dincolo de vorbe frumos incondeiate si sa adopte o serie de masuri menite sa inlature derapajele sociale mentionate anterior. Sa nu uitam ca puterea schimbarii sta in actiunile fiecarui poitician , iar politicianul reprezinta cetateanul si interesul acestuia. Politicianul trebuie sa fie langa oameni , sa dialogheze cu oamenii , sa ii identifice probleme si sa ia masuri.

Puterea exemplului este calea care ne aduce IMPREUNA!!!