Șase persoane rănite și trei mașini avariate. Acesta este bilanțul unui accident care a avut loc în noaptea trecută în Botoșani.

Accidentul a fost provocat de un tânăr care circula cu viteză excesivă pe Bulevardul Mihai Eminescu. Iniţial, șoferul nu a recunoscut că el se afla la volan, ba chiar s-a luat la ceartă cu oamenii legii.

Mai mult, cei aflaţi în maşina care a produs accidentul se filmau în timp ce goneau prin Botoşani şi transmiteau imaginile în direct pe Facebook .Momentul impactului a fost surprins de unul dintre pasageri.

Impactul extrem de violent a fost filmat de pasagerul aflat în dreapta șoferului considerat vinovat de accident. În imagini se vede cum tânărul de 28 de ani accelerează pe un bulevard din centrul orașului și lovește în plin un autoturism oprit la trecerea pentru pietoni. Acesta din urmă a ricoșat într-o mașină de pe celălalt sens de mers, apoi s-a răsturnat.

În accident au fost implicate trei maşini, un Audi, un Volkswagen Passat şi un Ford Focus. Autoturismul Audi, care are numere de Vaslui, era condus de o persoană de etnie romă şi se deplasa cu viteză pe Bulevardul Eminescu dinspre Admir spre gară, iar în faţa Spitalului de Pediatrie a lovit Fordul, care era oprit la trecerea de pietoni. În urma impactului Fordul a fost dat peste cap şi ulterior s-a izbit în autoturismul VW Passat, care venea de pe contrasens. Passat-ul a fost aruncat pe trecerea de pietoni.

Persoana care se presupune că era la volanul autoturismului Audi era într-o avansată stare de ebrietate. Acesta a devenit extrem de racalcitrant şi a fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a putea fi transportat la spital, iar ulterior la poliţie.