Nemulțumirea cea mai mare a botoșănenilor din acest moment este legată de infrastructura rutieră. Starea drumurilor s-a degradat din ce în ce mai tare în condițiile în care s-a inmulțit și numărul de autovehicule iar investițiile mult promise îmtârzie să apară.

Când se solicită o investiție din partea Guvernului PNL se invocă imediat lipsa banilor, mai ales  acum după perioada de pandemie creată de Covid 19, când s-au înregistrat niște cheltuile neprevăzute colosale.

Totusi, se pare că nu stau lucrurile chiar așa cum vor guvernanții să ne transmită, în sensul că s-au găsit bani pentru a plăti indemnizația pentru a doua funcție de subprefect în cadrul Instituției Prefectului Botoșani, în condițiile în care instituția funcționa de ceva timp și cu un singur post de subprefect.

Considerăm că preocuparea Guvernului ar trebui să fie alta în acest moment atât de critic pentru economia românească, nici pe departe instalarea în funcții publice a apropiaților PNL, deoarece acest post de subprefect înseamnă încă o cheltuială în plus care este destul de mare  și atunci dacă avem acești bani pentru a crea fel și fel de poziții publice bine plătite pentru unii,  atunci și cetățenii din județul Botoșani trebuie să beneficieze de un sprijin maxim din partea Guvernului și reprezentanților în teritoriu.

Le transmit parlamentarilor PNL, reprezenților Guvernului în teritoriu, precum și secretarilor de stat, pe care îi are județul nostru la București, că botoșănenii au nevoie de drumuri bune, au nevoie de gaz, de apă și canal, au nevoie de spitale dotate, de școli dotate și bine organizate, au nevoie de locuri de muncă bine plătite precum și de pensii și alocații mai mari. Atât timp cât Guvernul își permite să pună în funcții publice apropiații PNL, ignorând experiența și C.V. care ar trebui să îi recomande, în afară de carnetul de partid, atunci au această obligație să ajute și în dezvoltatea județului, nu numai numirile în funcții publice a membrilor de partid pe salarii foarte mari”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Solicităm parlamentarilor partidului de la guvernare și reprezentaților Guvernului la nivel național, cât și la nivel județean să mai iasă din birourile pe care le ocupă cu sprijinul botoșănenilor și să  meargă pe drumurile naționale din județul Botoșani și să vadă realitatea acestor drumuri, având în vedere că PNL are și un secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Credem că există o oportunitate și totodată o obligație de a viziona toate drumurile naținale din județul Botoșani și de a ieși public și să informeze toți cetățenii, pe fiecare tronson de drum ce buget este alocat pentru anul 2020, ce lucrări sunt sau vor  fi în derulare până la sfârșitul anului și cum  s-au căutat soluții pentru a crea tuturor botoșănenilor un confort pentru  a putea circula pe aceste drumuri naționale.

În încheiere, reamintim domnilor de la PNL, care guvernează județul și România, că un județ nu poate fi dezvoltat dacă drumurile naționale nu sunt puse la punct pentru a putea atrage investitori și pentru a putea da  posibilitatea tuturor botoșănenilor care ies din județ și care intră în județ să circule fără să aibă impedimende și fără să-și distrugă mașinile cu care circulă.

Botoșănenii așteaptă ca autoritățile să iasă public și cu investiții și proiecte finalizate, nu doar cu numirile membrilor de partid în funcții publice bine plătite din banii cetățenilor.