A fost cel mai negru weekend de cand a inceput criza COVID-19. Nu mai putin de 5 persoane, 3 femei si doi barbati si-au pierdut viata pe sectia de terapie intensiva a Spitalului Mavromati din cauza corononavirus. Femeile aveau 55, 56 si 69 de ani iar barbatii aveau 85 si 97 de ani. Toate persoanele decedate prezentau si comorbiditati cum ar fi diabet, hipertensiune sau probleme renale care au fost agravate de evolutia virusului.

In medie in Botosani se imbolnavesc 10 persoane pe zi, mai multi in aceasta perioada de relaxare decat in perioada cat a fost stare de urgenta si carantina totala. In acest moment sunt 893 de bolnavi coronavirus in Botosani iar ca numar de decese, dupa weekendul trecut, s-a ajuns la 63 de persoane. Practic o treime din persoanele decedate la finele saptamanii trecute in Romania sunt din Botosani.

Relaxare a fost inteleasa prost de multi dintre botosaneni care nu respecta regulile de distantare sociala si nici nu se protejeaza asa cum ar trebui. Acest lucru a dus la inmultirea cazurilor de COVID-19, in acest moment sectia ATI a Spitalului Mavromati fiind arhiplina. Nu mai putin de 165 de pacienti coronavirus sunt internati in acest moment in Botosani si din pacate numarul acestora continua sa creasca.