Liderul ALDE Botosani a Florin Turcanu hotarat sa isi schimbe calificarile. El s-a inscris la Agentia Judeteana pentru Somaj la doua cursuri, unul de fochist si unul de bucatar. Turcanu este absolventul unei facultati de drept din Blaj insa se pare ca nu este multumit doar cu calificarea obtinuta de la aceasta scoala. Daca e de inteles de ce a optat pentru cursurile de bucatar deoarece detine o afacere in domeniu, este cel putin ciudata optiunea lui Turcanu de a obtine calificarea de fochist.

Nu cred ca este vreo problemena ca vreau sa ma recalific. Am optat pentru cursurile de fochist si de bucatar. Am nevoie de calificarea de fochist pentru a putea manevra centralele termice. Am niste planuri de viitor si am nevoie de aceasta calificare. De cursuri de bucatar am nevoie pentru ca am o afacere in domeniu si poate vreau sa lucrez la bucatarie. Nu vad nimic rau in a urma niste cursuri de calificare„, a declarat Florin Turcanu.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost condamnat in ianuarie la patru ani şi trei luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, potrivit portalului instanţelor de judecată. Sentinta nu este definitiva.
Tribunalul a decis, de asemenea confiscare sumei de 260.306,16 lei de la Florin Ţurcanu.

Cel mai probabil Florin Turcanu se dovedeste a fi prevazator. In caz ca sentinta sa va fi pastrata si va fi incarcerat, cursurile de calificare in urma carora va obtine calificarile de fochist si bucatar il vor ajuta sa munceasca in perioada de detentie fie la centrala inchisorii fie la bucataria inchisorii. In felul acesta, prin zile de munca, Florin Turcanu va reusi sa isi micsoreze perioada care ar putea sta in inchisoare.

Florin Ţurcanu a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani în perioada 2012-2015. El a mai avut şi un mandat de deputat. De asemenea, Ţurcanu a fost preşedinte al filialei Teritoriale Botoşani a Partidului Naţional Liberal, iar acum este liderul organizaţiei judeţene a ALde.