Desi nu era treaba lor, angajatii de la Primaria Botosani din cadrul DSPSA au facut curat ieri in cimitirile din Botosani. Peste 20 de oameni au fost adusi cu motocoase si toate cele necesare pentru a curata aleile, spatiile verzi si mormintele aproape profanate de inca admninistratorul cimitirelor, SC Urban Serv. Pe pagina sa de socializare, primarul Catalin Flutur a afirmat:

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement face astfel ceea ce ar fi trebuit să fie sarcina operatorului local de salubritate, Urban Serv SA, societate care are în continuare în obiectul de activitate administrarea piețelor și a cimitirelor din municipiu, până când acestea vor putea fi preluate legal de către primărie, prin serviciul nou creat.

În condițiile în care Urban Serv, în calitate de administrator, nu se achită de luni bune de sarcina de întreținere și salubrizare a cimitirelor, am decis implicarea DSPSA pentru ca aspectul acestor spații atât de importante pentru botoșăneni să poată fi readus la normalitate.”

SC Urban Serv se afla in centrul unui imens scandal dupa ce Consiliul Local a decis ca nu se va mai ocupa pe viitor de adimistrarea pietelor si a cimitirelor, fapt care vaduveste Urbanul de sume importante de bani. Dealtfel acest lucru fa transforma Urban Serv intr-o societatea lipsita de interes, cu dotari depasite si unde lucreaza mai multi sefi decat angajati. Urban Serv este considerata in prezent o pepiniera de membri PSD, dar si pusculita partidului atunci cand este nevoie de bani.