Începe un nou an școlar cu bucuria revederii colegilor și cadrelor didactice, pentru unii, și cu emoția pășirii, pentru prima oară, a pragului școlii, pentru alții. Începe un nou ciclu atipic și poate și sentimentele care îi încearcă pe copiii noștri sunt presărate de teamă sau incertitudine. Îi asigur că suntem alături de ei, că facem toate eforturile pentru a dota instituțiile de învățământ cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea anului școlar în bune condiții. O bună colaborare între autorități, cadre didactice, părinți și elevi, prin respectarea regulilor de bază înseamnă siguranța întregii comunități. Stimate cadre didactice, dragi elevi,  vă doresc să pășiți în noul an școlar cu credință și speranță, să aveți succes, putere de muncă și multă, multă sănătate!

 

 

ÎNVĂȚĂMÂNT PERFORMANT

 

​Educația este cel mai important factor în dezvoltarea unei țări, de aceea dacă nu investim în educație, nu putem dezvolta niciun alt domeniu. Din păcate, anul trecut județul Botoșani s-a aflat într-un top rușinos, însă extrem de dureros pentru copiii noștri. Peste jumătate dintre şcolile din judeţul Botoşani nu aveau autorizaţie sanitară de funcţionare, situaţia fiind una dintre cele mai grave la nivel naţional. Cine a ținut județul în sărăcie cruntă? Cine și-a bătut joc de copiii noștri care nu au dreptul la condiții de învățare decente, la condiții de igienă? Răspunsul, cu siguranță în știți, dragi botoșăneni.MĂ VOI ASIGURA ca fiecare unitate școlară să fie racordată la utilități și să ofere condiții decente de desfășurare a actului educațional.

​Totodată, în calitate de președinte al Consiliului Județean, propun următoarele pentru elevi:

✓ PREMIEREA EXCELENȚEI, proiect de stimulare a performanțelor școlare  și de recunoaștere a meritelor copiilor din județul Botoșani.

✓ TICHETE VALORICE pentru copii înscriși la grădiniță sau la școală, ai căror părinți  întâmpină dificultăți financiare

✓ TABLETE ȘCOLARE – proiect realizat pe baza necesităților tehnologice la nivel județean, prioritare fiind cazurile de copiii defavorizați, de nivel gimnazial și liceal

✓ PICO – Programul Itinerant de Consiliere și Orientare, desfășurat în parteneriat cu profesori și psihologi școlari, pentru acordarea de sprijin și  îndrumare  în alegerea traseului profesional și pentru evitarea nerepartizării la liceu sau a repartizării  nedorite, precum și încurajarea  părinților  și a absolvenților de gimnaziu de a accepta ruta profesională  sau învățământul dual, cu cerere mare pe piața muncii

✓ Organizarea de circuite tematice în interiorul județului, în parteneriat cu Direcțiile de Relaţii Publice, Serviciile de Protocol ale primăriilor, cu sprijinul direct al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, pentru cunoașterea locurilor istorice, culturale și de importanță națională (trasee culturale, cu scop științific, de recreere și vacanță)

 

​În calitate de președinte al Consiliului Județean, propun următoarele programe pentru profesori și personalul din învățământ:

✓ TICHETE PENTRU PROFESORII TITULARI DEBUTANȚI, în vederea achiziționării de echipamente sau materiale didactice;

✓ PREMIEREA EXCELENȚEI: proiect de stimulare financiară și de recunoaștere a performanțelor profesionale ale cadrelor didactice din județul Botoșani care au îndrumat olimicii și alți copii cu rezultate excepționale;

✓ BIBLIOTECA NEMURITOARE: program de stimulare a lecturii în mediul rural, prin reînnoirea fondului de carte al Bibliotecii Județene, acordarea de facilități și fonduri pentru bibliotecile rurale.

Comandat de: PNL Botoșani, Realizat de: TEKIT WEB ELECTRONICS S.R.L., Cod mandatar financiar: 21200012