Procesiunea religioasa de Ziua Crucii care s-a desfasurat la Bucecea a fost transformata de Organizatia Judeteana PSD Botosani in mining electoral. Actiunea la care au participat sute de enoriasi, nu a inceput pana nu a aparut candidata PSD la Consiliul Judetean, Doina Federovici, insotita de echipa sa de campanie. Nici unul din VIP-urile politice prezente la Bucecea la mitingul electoral din curtea bisericii nu a purtat masca si nici nu a respectat distantarea sociala. Nimeni nu i-a intrebat nimic in legatura cu acest aspect.

Doar trei politisti au fost prezenti la eveniment dar care au asigurat fluidizarea circulatiei. Delia Neniscu, purtatoarea de cuvant a IJP Botosani spune ca cei trei politisti nu aveau in atributii sa verifice daca lumea purta sau nu masca si ca acest lucru trebuia verificat si asigurat de catre jandarmii prezenti:

Cei trei politisti au avut atributii in fluidizarea traficului. Ei au impartit si masti celor prezenti la procesiunea religioasa„.

Cel mai probabil mastile nu au ajuns si la liderii PSD care in profund dispret fata de lege au pus in pericol sanatatea celor prezenti.