Acuze mincinoase aduse de fostul ministru al muncii Marius Budai in cazul sectiilor de votare din Dersca. Acesta, printr-o iesire in presa atragea atentia ca in comuna Dersca s-ar pregati fraudarea alegerilor de catre primarul liberal Fanica Romanescu:

Primarul PNL al localității Dersca, deși are la dispoziție Căminul Cultural, care a fost complet renovat și care îndeplinește criteriile de distanțare socială pentru desfășurarea procesului de votare în siguranță, acesta ține cu dinții să organizeze alegerile lângă biroul său. Este clar că se dorește vicierea rezultatului și influențarea alegătorilor, care sunt în număr de 1.123 de persoane, conform listei electorale permanente

Aceasta este declaratia falsa a lui Marius Budai care induce ideea unei fraude. In realitatea, lucrurile stau altfel.

Caminul Cultural de care pomeneste deputatul PSD a fost reabilitat si renovat de curand si nu are nici un aviz de functionare, nici de la DSP nici de la pompieri. In plus, nu este racordat la internet fapt care ar face desfasurarea procesului electoral imposibila. In sala de sedinte a Primariei, unde se va organiza o sectie de votare toate conditiile sunt respectate. Primarul Fanica Romanescu declara:

A venit de la AEP un expert electoral sa verifice. La camin nu corespunde, la primarie sunt conditii legale. Aici la Primarie s-au mai organizat sectii de votare si nimeni nu a avut nimic de comentat. Acum cand stiu ca pierd alegerile nu fac decat sa spuna minciuni si sa improaste cu noroi. Biroul meu nu este langa sala unde se va vota, e in alta parte, la etaj. Deci si aici este o minciuna„.

Culmea este ca mai exista astfel de cazuri in judet. De exemplu la Dimacheni se voteaza in primarie insa nu este nici un pericol pentru PSD si nici caz de scandal si acuze de fraudare pentru ca primarul este social democrat.