Aglomeratie mare ieri la Palatul Administrativ acolo unde isi are sediul Biroul Electoral Judetean, Atat PSD cat si PRO Romania si USR au depus listele de sustinatori si de candidati pentru alegerile parlamentare din Decembrie.

Declaratiile facute la cald in fata presei au fost extrem de optimiste. Judetului Botosani i se cuvin un numar de 9 parlamentari, 3 senatori si 6 deputati. PSD considera ca are eligibile 6 locuri de parlamentar: 2 senatori si 4 deputati, exact ca in legislatura trecuta. Din cele declarate de reprezentantii partidului ieri, ar urma sa acceada in parlament Lucian Trufin și Costel Lupașcu la Senat, respectiv Marius Budăi, Dan Șlincu, Constantin Pătrăuceanu și Alexandru Huțu la Camera Deputaților.

Pro Romania filiala Botosani mizeaza pe 3 locuri in parlament, Mihaela Hunca si Catalin Silegeanu la Camera Deputatilor si Roxana Turcanu la senat.

La fel USR considera ca are doua locuri eligibile, unul pentru Senat, unul pentru Camera Deputatillor: Andrei Dranca si Tudor Sarbu.  

Practic de ieri, s-a dat startul intr-o nou competoitie electorala, numai dupa o luna de pauza de la alegerile locale.