Autostrada Nordului se va construi începând cu 1 ianuarie 2021. Pentru Botosani, autostrada nordului reprezinta o cale rutiera extrem de importanta urmand sa lege orasul de partea de vest a tarii. Astfel cei care pleca in vest, din ce in ce mai numerosi, vor putea circula in conditii optime cu autoturismele, iar marile capitale ajung mai aproape de Botosani. In prezent un drum pana in vama Petea, in vestul tarii, dureaza in medie 10 ore. Dupa finalizarea autostrazii sa estimeaza ca aceeasi distanta va putea fi parcusa in 5-6 ore. 

Procedurile pentru construcția Autostrăzii Nordului, Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, încep la 1 ianuarie 2021, a decis Camera Deputaților.

Camera Deputaților a adoptat Legea pentru aprobarea obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului” cu 211 voturi „pentru” și o abținere.

Potrivit legii, de la 1 ianuarie 2021 încep procedurile pentru construcția autostrăzii Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava.

Obiectivul de investiții se va finanța de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, iar termenul de execuție este de patru ani.