Se foloseste la greu motivul pandemiei COVID si a masurilor restrictive in campania electorala. Asta arata cata minte au in cap „politicienii” de pe liste, cat ii duce mintea: sa folosesti suferinta extrema, necazurile, decesele, prabusirea economica determinata de criza pentru a atrage niste foloase personale. Nu te face mai politician si mai bun candidat daca doar arati cu degetul si spui intr-una ca nu e bun ce se face orice s-ar face, dar tu nu vii cu o solutie macar, oricat de cretina ar fi.

Pana la urma asta fac candidatii partidelor: se parasc unii pe altii alegatorilor si concureaza la cine are mai mari merite in a asigura cat de cat o umbra de normalitate. Pur si simplu gretos. Exemple sunt nenumarate, numai din ultimile zile.

Bunaoara doar Guvernul PNL a asigurat un numar mai mare de paturi la ATI Botosani. Alt guvern nu este cretinilor. Si nu cred ca asta e o stire politica. Si-au facut oamenii de la ministere treaba, ca-i PNL ca nu-i. Care-i meritul Guvernului? Ca nu lasa bolnavii sa moara? A ajuns asta un merit? Un motiv de campanie?

Si pentru ca nu e deajuns, Lupascu, deputatul om de mingi al lui Liviu Dragnea vine si el cu completarea sustinand ca nu stiu ce autospeciala de la ATI a fost adusa la interventia lui. Daca nu exista pretioasa lui contributie probabil ATI Botosani s-ar fi inchis.

Si ca sa fie tacamul complet, un comunicat PNL publicat pe bani publici ca si al lui Lupascu, vine sa-l dojeneasca pe tanarul deputat PSD: „Babaiatuleba. Ba cristi! Orban si Guvernul PNL au adus autospeciala. Nu ti-e rusine?

Desertul vine de la aleasa USR pe nume Raluca Curelariu care in semidoctismul ei capatat in anii de experianta de prin salile de pacanele (tinea actele, nu juca :)) vine si spune: „Diverse orașe au găsit și implementat diverse soluții. Probabil ele vor fi puse în practică și la Botoșani. Ne referim la mutarea tuturor meselor în exterior. Da. Adică în frig. Că doar de ce nu? De ce să nu ne batem joc de niște oameni ca să putem spune că „am luat măsuri pentru combaterea pandemiei„. Laser frate! IMPLEMENTAM, DIVERSIFICAM, MUTAM si tot nu e bun ca e frig. Oricum, perla Ralucai, preluata de o parte a presei, va ramane ca exemplu de „asa nu se face pe timp de pandemie„.

Ca sa fiu mai pe inteleseul USR-istei, daca nu te pricepi, taci naibii din gura, lasa specialistii sa vorbeasca, esti ales, vector/factor, dar asta nu insemna ca te pricepi la orice. Odata cu buletinul de vot intrat in urna nu ti-a intrat si tie stiinta in cap si te apuci sa emani.

Si uite asa a mai trecut inca o zi de campanie electorala. Nici n-am aflat cine a inzestrat pana la urma sectia ATI de la Botosani, am risipit niste bani si nici nu am aflat mare lucru despre smecherii ce vor sa fie parlamentari. O zi trecuta in folosul lor.

Insa faptul ca te folosesti de o drama ca sa capeti capital electoral nu poate fi trecut cu vederea. Extrapoland si poate exagerand un pic astia sunt in stare sa incaseze concesiune pe suprafata de teren ocupata de o nasalie cu un mort pe ea. Ar motiva ca si mortul trebuie sa contribuie asa pe ultimul drum la bunastarea celor pe care tocmai i-a parasit si uite ca bine e ca vin niste bani la comunitate. Si cu siguranta ar face si un comunicat de presa din asta. Atata pregatire si studii au, atat ii duce mintea, trebuie sa ne obisnuim cu asta. Pana una alta, sa-i lasam sa faca drumul strategic, ala de la Tg Frumos la Botosani, gropile din oras, sa aduca fonduri si sa ne tina salariile si pensiile in siguranta. Si nu in ultimul rand sa starpeasca COVIDUL…

Pentru ca, dupa judecata lor construita in urma scolii gimnaziale, doar ei se pricep la asta si nimeni altii. Probabil si de aceea isi permit sa fie atat de penibili, pentru ca pot si pentru ca istoria le-a demonstrat ca le merge.