Galeriile de arta „City Galery” se vor inchide din cauza faptului ca nu s-a gasit un consens intre proprietarul afacerii si Consiliul Judetean care este proprietarul spatiului din Piata Revolutiei unde functioneaza expozitia in prezent. Practic pictorii din Botosani si elevii talentati nu vor avea momentan unde sa vanda si sa-si  expuna lucrarile. Desi se incerca culpabilizarea politica a celor de la CJ pentru decizia de a nu prelungi chiria actualului proprietar de la City Galery adevarul este simplu: a expirat contractul de chirie, nu se poate prelungi decat prin hotarare de CJ si prioritatile propritarului spatiului au devenit altele.

Locatia din Piata Revolutiei unde functionau Galeriile de Arta va deveni o extensia a Muzeului Judetean care va intra in reabilitare si va avea nevoie de locatie sa isi poata continua activitatea.

Dealtfel, conducerea CJ a trimis presei un punct de vedere in care explica detaliat situatia Galeriilor de Arta:

„Spațiul care găzduiește actualul magazin „City Gallery” face parte din domeniul public al județului Botoșani, fiind în administrarea Muzeului Județean de Istorie Botoșani. Noul Cod Administrativ a schimbat modul în care se face inventarierea bunurilor aparținând unităților administrativ-teritoriale și niciun spațiu nu mai poate fi închiriat fără ca patrimoniul județului să fie atestat de către plenul Consiliului Județean. Normele de aplicare ale acestei prevederi au apărut târziu, în data de 22 mai 2020, iar procedura de inventariere potrivit noilor norme legale este în curs. Facem precizarea că, fără stabilirea unui inventar clar, orice spațiu aparținând domeniului public nu mai poate fi închiriat prin hotărâre de Consiliu Județean, Instituția Prefectului nedând aviz de legalitate pe o astfel de hotărâre, lucru confirmat și prin corespondența purtată cu reprezentanții Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Administratorului societății care a închiriat spațiul a fost înștiințat din timp despre faptul că nu i se va mai putea prelungi contractul de închiriere și i s-a pus în vedere să-și mute activitatea în alt spațiu. Aceasta a cerut să fie păsuită o perioadă, care acum se apropie de final.

 Mai mult, directorul Muzeului Județean de Istorie Botoșani, administratorul spațiului în cauză, a notificat Consiliul Județean că nu mai este de acord cu prelungirea închirierii lui, în contextul în care proiectul de modernizare a clădirii Muzeului avansează și va trebuie să caute spații pentru a-și muta activitatea.

În acest context, deși înțelegem poziția administratorului City Gallery, care a purtat ample discuții cu reprezentanții Consiliului Județean, dezavuăm presiunile publice făcute de către acesta.”