Anul trecut, pe 13 decembrie a avut loc Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală organizată de SAMA Global -Abacus and Mental Aritmetic Association din Taiwan. Competitia trebuia să aibă loc în Malaezia, dar, din cauza contextului pandemic,s-a desfășurat on-line.

Smartykids România, în calitate de membru oficial al Asociației Internaționale SAMA Global, a participat alături de 570 de copii din peste 20 de țări. Din zecile de copii minunați care frecventează Centrul Educațional Smartykids Botoșani, șase au pornit în aventura Olimpiadei Internaționale de Aritmetică Mentală. Elevii botoșăneni au concurat alături de colegii lor din Taiwan, Malaezia, China, India, Arabia Saudită, Rusia, Hong Kong, etc, la probe de rapiditate, calcul pe abacul japonez (Soroban) si calcul mental, cele 4 operații aritmetice fundamentale. Toți s-au descurcat minunat, făcându-și mândri părinții, pe ei însăși, cât și pe instructorii lor: Oana Pricopi și Florin Pricopi.

”Toți copiii Centrului nostru sunt deosebiți, dar acești șase concurenți au putut, datorită condițiilor Olimpiadei, să ne reprezinte. Orice copil are potențial enorm, noi ii antrenăm abilitățile cognitive, il facem conștient de capacitățile proprii și- i dăm încrederea că poate accesa provocări.” a declarat psihologul botoșănean Oana Pricopi.

A fost o oportunitate minunată pentru acești copii de a-și demonstra abilitățile dobândite de-a lungul unui an in Centrul Smartykids Botoșani. Datorită antrenamentului constant, perseverenței și determinării, toți cei șase participanți din Botoșani au ocupat un loc pe podium, obținând două medalii de argint și patru de bronz.
La categoria de vârstă 6-7 ani, Victor Gheorghiu a obținut medalia de bronz.
La categoria de vârstă 8-9ani, Sara Iacob a obținut medalia de argint și Tudor Hîncu-medalia de bronz.
La categoria 10-12 ani, Ștefan Rotaru a obținut medalia de argint, iar Alexandru Petcu și Eric Constantinică- medalia de bronz.

Centrul Educațional Smartykids Botoșani, din Calea Națională 44C, afișează periodic pe pagina de facebook Smartykids Botoșani informații despre organizarea cursurilor de Aritmetică Mentală coordonate de instructorii sus menționați cât și de profesor pentru învățământul primar Simona Simionescu și, mai nou, Cursul de Citire rapidă susținut de profesor pentru învățământul primar, Violeta Apostoaie.