Conducerea Consiliului Judetean nu a reusit sa isi impuna favoritul la conducerea SC Nova Apaserv SA. In urma votului de ieri a Consiliului de Admnistratie director a fost numit Gabi Carlan. Acesta a mai ocupat functia de manager general la operatorul de apa in perioada 2012-2016 si vine din cadrul firmei.

Considerand ca aceasta numire a fost politioca, intr-un comunicat, conducerea CJ prin presedintele Doina Federovici a anuntat ca lasa obligatia de a rezolva probleme de la SC Nova Apaserv reprezentantilor partidelor care au numit directorul:

„Votul de astăzi din cadrul Consiliului de Administrație al Nova Apaserv arată că PNL și Pro România și-au dat mâna pentru a păstra conducerea societății, care, de altfel, de-a lungul existenței sale a fost puternic politizată de PNL. Noi, Consiliul Județean, prin intermediul domnului Simion Drelciuc, am susținut ca la conducerea societății să vină un profesionist, Doru Constantin. Valoarea și experiența lui Doru Constantin, un om neînregimentat politic, nu pot fi contestate de nimeni, dar se pare că aceste lucruri nu au contat și au primat înțelegerile transpartinice. Prin această numire, PNL și Pro România, care au deținut și până acum controlul operatorului de apă atât la nivel de management, cât și de Consiliu de Administrație, vor trebui să găsească soluții pentru situația în care au adus societatea”.

Pe de alta parte, Florin Turcanu, fost presedinte CJ si vicepresedinte ALDE a anuntat ca logodna dintre PSD, ALDE si Pro Romania a luat sfarsit:

Eu am anuntat-o pe doamna presedinta ca ALDE nu sta cu mana intinsa la nimeni. Si-a batut joc cu atributiile date lui Bogdan Dascalescu pe care din specialist in finante si agricultura l-a pus la muzeu, acum culege consecintele. Am anuntat ca vreau sa fac majoritate cu castigatorul pentru ca judetul sa functioneze, dar nu e chip cu PSD. S-a ales director la apa, firma va functiona si incepand de astazi va avea conturile deblocate pentru a putea face plati si totul va intra in normal. Daca vrei solutii gasesti, nu aduci pe nu stiu cine si-l prezinti ca specialist dar specialistul nu are nici o carte de vizita decat functii capatate politic„.

Turcanu a mai anuntat ca atat ALDE cat si Pro Romania intra in opozitie, atat in CJ cat si in CL.