Fapt fara precedent intamplat ieri dupa o sedinta de lucru la Consiliul Judetean. Desi dupa terminarea intalnirii la care au participat directorul Nova Apa, Doina Federovici, admninistratorul public si Bogdan Dascalescu s-au facut poze, atat Microsoft cat si Google si Facebook au decis ca presedinta CJ Botosani sa fie scoasa din fotografii.

Desi in fotografia originala aparea fix langa Gabi Carlan cu care a initiat o stransa relatie de colaborare si un parteneriat pe termen lung, Doina Federovici a fost stearsa de un grup de „experti in on-line”, in locul ei fiind amplasat un scaun.

Iesiti la declaratii de presa, cei de la Google au confirmat imixtiunea sustinand ca daca ar fi dat drumul pe net la asemenea poza ar fi facut un lucru impotriva firii:

In primul rand, Doina si Gabi fac parte din partide diferite. In al doilea rand unul e inginer celelalt expert in securitate sau ce-o fi ca nu stim sigur, dar nu e de profil tehnic. In al treilea se observa ca in poza sunt doar barbati deci nu avea cea cauta o doamna acolo, neinsotita. Si cel mai important argument este ca nu se stie din ce parte vine transferul de imagine, s-ar fi format un vortex energetic care ar fi debusolat internetul din intreaga lume. Pentru propria lor protectie e mai bine asa„.

Participantii la intalnirea de lucru si-au spus si ei punctele de vedere, aratand cu degetul atat pe Bill Gates cat si pe Mark Zuckerberg despre care spun ca si-au dat mana pentru a sabota unitatea politica din Botosani:

Nu stiu de unde atata invidie, ar fi fost prima mea poza cu domna presedinte. Am atatea amintiri cu ea, m-a dat afara acum 4 ani, m-a angajat acum, timpul nu poate sterge. Voiam o poza sa arat lumii ca putem colabora si chiar foarte bine„, a declarat Gabi Carlan abia stapanindu-si lacrimile.

Printre valurile de tristete, Bogdan Dascalescu a gasit si el cateva cuvinte: „E prima sedinta mai de doamne ajuta la care ma invita la ea in birou. Cine o sa ma creada daca o sa povestesc ca am stat cu ea la aceeasi masa. Cred ca voi cere daune interese in justitie celor de ma Google si Microsoft. Pe Mark nu am cum sa ma supar ca suntem prieteni„.

La fel si administratorul public a carui nume nu-l vom pomeni pentru ca nu-l stim a facut o scurta declaratie:

La noi la Baseul de Sus e liniste. Eram obisnuit cu Relu si cu Lucian si nu faceam nici poze. Ce ar fi pus in locul meu? Un pahar?  Dar acum cand vad ce marlani sunt aia de la internet ma gandesc sa scot cateva albume cu noi. Noi echipa. Le vom distribui in format tip ziar si vom face si afise. Noi la tara suntem simpli nu ne trebuie internet sau porcarii din astea care-ti strica ochii„.