Prin Legea Bugetului de Stat de anul acesta votata ieri in Parlament a fost prevazuta finantarea pentru doua drumuri extrem de importante din judetul Botosani. Este vorba despre Botosani-Tg Frumos si Botosani-Stefanesti. Cele doua drumuri se afla in discutie publica pentru a fi asfaltate si modernizate de mai bine de 20 de ani. Ele au costituit adevarate teme in multe campanii electorala, politicienii de la toate partidele laudandu-se ca le vor face insa niciunul nu a facut nimic.

CNAIR a semnat, în data de 20 mai 2020, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la DN28B Târgu Frumos-Botoșani, în lungime de 71,512 kilometri, iar licitația a fost câștigată de către asocierea Aqua Parc – Mavgo Holding – Vahostav – Trameco. Drumul, este cel maai important pentru Botosani deoarece leaga orasul de capitala tarii si este extrem de circulat. In acest moment el se prezinta in conditii dezastruoase.

DN 29D – Botoșani-Ștefănești a primit de la Ministerul Transporturilor autorizația de construire. Se vor reabilita  42,739 km de sosea, cinci poduri și trei viaducte. Soseaua străbate localitățile Botoșani, Ștefănești, Stăuceni, Gorbănești, Trușești, Durnești și Blândești si leaga Romania de Republica Moldova prin punctul de trecere de la Stanca Costesti.  P Valoarea lucrărilor autorizate este de 188.585.904,73 lei.