Am promis în campania electorală dezvoltare și vom avea DEZVOLTARE! La nivel național și în județul Botoșani!
DEZVOLTĂM JUDEȚUL BOTOȘANI!
☑️ sunt alocate prin legea bugetului de stat pentru anul 2021 cele mai mari sume din ultimele trei decenii pentru investițiile strategice ale județului.
☑️ pentru prima dată după 1989 sunt bugetate consistent în același an două proiecte majore în infrastructura rutieră a județului: Drumul Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și Drumul Național DN 29D Botoșani-Ștefănești.
– Pentru modernizarea fiecăruia din aceste drumuri naționale constructorii au la dispoziție fonduri însumate de circa 100 de milioane de lei pentru demararea și derularea lucrărilor.
– Modernizarea celor două drumuri naționale va fi astfel finalizată în anul 2023!
☑️ este finanțat de la bugetul de stat procesul de continuare a demersurilor pentru construirea acumulării hidrotehnice de la Vf. Câmpului, viitoarea sursă de apă potabilă pentru aproximativ jumătate din populația județului nostru.
☑️ județul Botoșani are asigurat un buget consistent pentru drumurile județene, fiind al nouălea în topul celor 41 de județe ale României la acest capitol.
☑️ Guvernul Cîțu lasă la dispoziția Consiliului Județean Botoșani și a tuturor celorlalte autorități locale întregul excedent bugetar consemnat la sfârșitul anului 2020, schimbând politica abuzivă a guvernelor pesediste, prin care jumătate din excedent era practic confiscat de București.
☑️ bugetele locale (județean, municipale, orășenești sau comunale) nu mai sunt dijmuite de guvern, ca pe vremea sinistrei guvernări pesediste, prin obligația de a asigura plata indemnizațiilor pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități. În 2021 nivelul maxim permis de lege, adică 90%, este asigurat de la bugetul statului.
DEZVOLTĂM ROMÂNIA!
☑️ cel mai mare buget din istorie alocat investițiilor în 2021: 61,9 miliarde lei, reprezentând 5,5% din PIB.
– bugetul pentru investiții asigurat în acest an de Guvernul Cîțu este: de două ori și jumătate mai mare decât cel alocat de PSD acestui capitol în 2017; cu 27,7 miliarde lei mai mare decât cel din 2018; cu 42% mai mare decât cel din 2019!
☑️ investiții importante în infrastructura națională sunt bugetate consistent. În zona Moldovei beneficiază de sume importante, printre altele, autostrăzile A7 Ploiești-Suceava-Siret, A8 Tg. Mureș-Iași-Ungheni, A13 Bacău-Brașov și Autostrada Nordului Suceava-Baia Mare.
☑️ suport financiar consistent, însumând sume record pentru România ultimilor 31 de ani, pentru mediul de afaceri privat și pentru menținerea numărului de locuri de muncă, în condițiile crizei economice mondiale provocate de pandemie.
☑️ nu au fost introduse taxe și impozite noi și nici nu au fost majorate cele vechi. Respectăm astfel una dintre promisiunile electorale importante făcute românilor.
☑️ nu se taie nici unul din veniturile românilor (alocații pentru copii, venituri salariale pentru angajați sau pensii pentru vârstnici), așa cum mint cu nerușinare pesediștii. Dimpotrivă, continuăm cu responsabilitate proiectele de majorare a acestor venituri într-un ritm sănătos, sustenabil pe termen lung.
Tentativa jalnică de sabotare populistă a bugetului de stat pentru anul 2021 de către pesediști, prin introducerea a peste 3600 de amendamente a fost combătută în parlament de către deputații și senatorii coaliției de guvernare, care au respins în bloc solicitările aberante ale opoziției.
Parlamentarii PSD botoșăneni au depus amendamente penibile, doar pentru imagine politicianistă, demonstrându-și din plin limitele competenței și amatorismul.
Avem așadar un buget al dezvoltării masive, un buget al investițiilor strategice pentru botoșăneni, investiții pe care politrucii propagandiști din PSD au încercat din răsputeri să le blocheze, votând împotriva bugetului în parlament.