Andrei Dranca, deputat si presedinte USR Botosani a fost sanctionat cu 1% din salariu pentru ca nu a mers la serviciu. Anuntul a fost facut ieri, de catre administratia Camerei Deputatilor care a pontat prezentele acestuia la munca si au aplicat regulamentul. El se numara printre cei 7 sanctionati cu taiere din salariu, majoritatea de la USR.

Intr-o declaratie pentru o publicatie locala, Dranca sustine ca nu a lipsit la nici una din sedintele de plen, insa „i se pare o tampenie” sa mearga joia la munca in comisii si sa citeasca proiectele de legi.

Nu acelasi lucru l-a sustinut si in campania electorala cand USR a cersit la propriu printr-o campanie „xenofob-politica” voturile alegatorilor, promitand marea cu sarea.

Salariul unui parlamentar este de 18.720 de ron iar lui Dranca i-au fost retinuti pe statul de plata 187 RON, lucru care nu pare sa-l afecteze prea mult pe deputatul botosanean. Suma este modica pentru Andrei Dranca care este platit de stat sa nu merga la munca insa este una importanta pentru un cetatean care castiga in 28 de zile de munca (uneori si sambata), salariul minim pe economie.