Majoritatea PSD-USR din Consiliul Local pregateste o noua bomba! Este vorba de decapitarea Zonei Metropolitane, unde sef este un fost primar, membru PSD, Florin Simion Egner. Se pare ca prezenta acestuia in fruntea Zonei Metropolitane nu este pe plac actualulul sef din Primarie, Cosmin Andrei din cauza faptului lipsesc cu desavarsire proiectele insa salariile imense pe bani publici se platesc lunar.

Cel mai probabil, sefia Zonei Metropolitane va reveni unui membru USR, drept rasplata pentru proiectele votate impreuna cu social democratii. Cele mai vehiculate nume sunt ale celor doi consilieri locali USR, Raluca Curelariu si Marcel Ghiorghita, insa pot apare surprize.

In mandatul trecut, din cauza ineficientei, 3 comune membre ale Zonei Metropolitane, Rachiti, Mihai Eminescu si Stauceni, s-au retras din asociere. La acea vreme, primarul comunei Mihai Eminescu, actualul subprefect Aneta Gireada declara:

In fiecare an ni se cer bani, sume foarte mari, insa proiectele lipsesc sau sunt pur si simplu utopice. Din contributiile noastre ei isi iau salarii si calatoresc pe unde-i duce mintea. Activitate nu se face insa deloc. Din acest motiv am decis in CL sa ne retragem din aceasta asociere paguboasa„.

Zvonul care tinde sa devina realitate a fost anuntat pentru prima data in podcastul „Made in Botosani” realizat de Botosani Necenzurat si Botosaneanul.

Ce au spus jurnalistii care au realizat podcastul, Sergiu Balscau si Ionut Poclid, puteti vede aici, de la minutul 01.16.03