Alianta fragila PSD-ALDE la nivelul Consiliului Judetean nu a mai functionat la sedita de ieri. Din motive inca nestiute, partenerii PSD nu au votat bugetul propus de Doina Federovici si au lasat judetul in aer, fara bani de functionare.

Consilierii judeteni de la ALDE, impreuna cu cei de la PNL si Pro Romania s-au abtinut in a vota varianta de buget propusa de presedintele CJ, insa inexplicabil nu au facut nici un amendament. Pur si simplu din motive numai de ei stiute nu au votat.

Vicepresedintele CJ, Bogdan Dascalescu, membri ALDE, declara:

Nu am votat pentru ca nu am fost consultati deloc. E firesc ca in momentul in care vii cu o propunere de buget, sa te consulti cu partenerii de coalitie dar si cu celelalte partide, pentru ca impartirea banilor sa tina cont de toate prioritatile. Acest lucru nu s-a intamplat asa ca ne-am abtinut in a vota bugetul propus de PSD„.

Practic, daca bugetul nu trece nici astazi, institutiile din subordinea CJ vor fi blocate, fara bani de functionare. Acest lucru a facut-o pe Doina Fedeorvici sa declare:

Am convocat pentru mâine, la ora 10:00, o ședință de îndată pentru aprobarea proiectului de buget al județului. Sper ca noaptea să fie un sfetnic bun și consilierii din cele trei partide să realizeze că avem nevoie de acest buget pentru a nu pune în pericol toate investițiile, în special Drumul Strategic, a căror contracte de execuție a lucrărilor se vor semna vineri. Să conștientizeze că mâine este ultima zi în care se mai poate vota bugetul fără a bloca activitatea județului, inclusiv a 19 instituții subordonate. De asemenea, să conștientizeze că printr-o abținere sau un vot împotrivă nu-i dau șah Doinei Federovici, nu dau șah PSD-ului, ci botoșănenilor, întregului județ, chiar și celor care i-au votat și care așteaptă de la noi toți, consilierii județeni, maturitate și aplecare asupra proiectelor de dezvoltare.
Sper ca această perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale să le lumineze gândurile și să nu pună orgoliile politice sau personale mai presus de interesul public!
Oamenii așteaptă să facem administrație, iar de politică să ne ocupăm înainte de alegeri. Prioritatea zero pentru toți ar trebui să fie dezvoltarea județului Botoșani!

Cel mai probabil, biugetul nu a fost votat din cauza unui joc politic facut de presedintele neofical al ALDE Botosani, Florin Turcanu. Acesta incearca sa isi impinga diversi prieteni pe functii de conducere la CJ sau la firmele si institutiile subordonate. Dat fiind faptul ca pana acum nu a reusit, el a fortat mana Doinei Federovici sa-i accepte pretentiile, picandu-i bugetul. Daca bugetul in forma propusa de Federovici va trece astazi, insemna ca presedintele CJ a cedat presiunilor lui Florin Turcanu.