Dintr-o singura linie de pix si dintr-o interventie la microfon, fostul primar Catalin Flutur a redus subventia acordata SC Modern Calor cu un milion de lei. Din cele 4 milioane prinse in proiectul de buget, societatea de termoficare din Botosani va ramane doar cu 3 milioane de lei, bani insuficienti pentru functionare.

Suma care a fost taiata din subventia pentru caldura de la SC Modern Calor a fost directionata pentru achizitii la Cornisa. Practic, acest lucru poate fi interpretat ca o razbunare pentru faptul ca marea parte a angajatilor de la firma de termie nu l-au mai votat pentru un nou mandat de primar.

Cei de la Modern Calor au doar doua variante: ori incep sa munceasca cu folos si sa faca profit pentru a acoperi deficitul de un milion de lei, ori sa scumpeasca serviciile. Un ajutor guvernamental este exclus in cazul firmei botosanene.

S-a preferat sa se ia din subventia de la Modern Calor deoarece acolo s-au invatat doar sa primeasca. Au spus ca au rentabilizat firma, ca pot vinde energie, ca pot cupla clienti. Sa faca asta si sa faca venituri in plus. Varianta maririi pretului agentului termic este alta varianta pentru ei insa au nevoie de vot in Consiliul Local. Acolo cred ca a trebui unii sa inceapa sa mai si munceasca„, a declarat consilierul local Marcel Maxim.

Initial liberalii au intentionat sa taie si sa repartizeze 2 milioane de lei de la SC Modern Calor insa acest lucru nu este exclis in cazul unei rectificari.