Preturile produselor de baza pentru masa de Paste nu s-au modificat semnificativ fata de anul trecut Pentru o parte dintre produse, preturile au avut o creștere ușoară, de 2-10% în plus.

După un an dificil în care s-au luptat cu seceta, producătorii de legume autohtone sunt pregătiți să aducă la raft legume și verdețuri de sezon, la prețuri constante, sau cu maximum 10% mai mari față de anul trecut.

Minim istoric al prețului la ouă în perioada Paștilor: 8,99 RON/cofraj de 30 bucăți/

De regula, in alti ani, pretul oualor pur si simplu exploda, fiind mai mari chiar si cu 200% fata de pretul normal. Nu este cazul si in acest an.

Prețul cărnii de miel este și el în creștere, cu 10 – 40% în raport cu anul trecut, dar cu mult mai mic față de nivelul din celelalte țări din Uniunea Europeană

Consumul de carne de oaie este mic în România – 2,2 kg/cap locuitor, în 2018, potrivit INS. Românii consumă, în general, carne de miel cu ocazia sărbătorilor de Paște, iar după cum se vede din statistici preferă carnea autohtonă.
În 2020, importurile au scăzut ușor pe total, față de 2018, pe fondul pandemiei de COVID-19. Principalii furnizori externi sunt Ungaria, Belgia, Italia, Olanda, carnea dezosată având cea mai mare pondere în importuri. Volumul importurilor se situează, în general, în jurul a 100 de tone/an, valoarea acestora fiind de circa 600 mii euro