Anunt ciudat aparut pe OLX in miez de noapte. Lulu Dascalu, lichidatorul desemnat de judecatori sa incaseze 8 miliarde in 10 ani dupa care sa execute silit municipalitatea pentru 100 de milioane de lei noi a scos Primaria la vanzare. Ea se vinde cu tot cu un administrator, desemnat tot de judecatori.

Cladirea este descrisa ca una de patrimoniu, veche de doua secole. Pretul este unul de criza de numai 125.000 de euro.

Disperat, primarul Cosmin Andrei a luat masuri de urgenta pentru ca vanzarea sa nu se poata intampla si primaria sa ramana primarie. El a decis printr-un amendament la buget sa investeasca o suma considerabila in bitcoin, speculand momentul favorabil de crestere a criptomonedelor.

Am luat bitcoin, am luat cripto si de la Dan Diaconescu in Direct, am luat si moneda chinezeasca. Astept acum sa apara criptomoneda nigeriana despre care se spune ca va avea o crestere formidabila. Practic in 6 luni, daca lucrurile decurg asa cum am gandit, vom reusi sa platim toate datoriile, ba mai mult, vom ramane si cu o suma considerabila in plus„.

In celula de criza a fost cooptat si primarul nedesemnat dar etern al botosanenilor, Carai care a declarat ca-si pune vasta sa experianta in a plati datorii in slujba botosaneilor:

Nu mi-am platit datoriile niciodata, dar am experienta in a le gestiona. Daca nu le platesti si-ti propui asta, e ca si cum nu le-ai avea. Pot sa-i invat pe edili cum sa le fenteze, sa le lungeasca si poate poate cu putin noroc sa scape de ele„.

O alta masura luata in aceasta perioada de criza pentru primarie il vizeaza pe administratorul public, Mircea Magdalena. Acesta isi va pune la bataie vasta experienta in a conduce tiruri pentru a produce bani pentru municipalitate. El se va intoarce la volan pentru cateva trasee prin Comunitatea Europeana. Mircea Magdalena declara:

Am un plan. Ori sunt erou, ori am incercat. Ma duc sa fac rost de niste bani ca sofer pe tir, de fapt ma duc sa muncesc unde stiu eu mai bine. Voi strange cureaua cateva luni si voi economisi. Dupa aceea, am niste sarbi amici si un albanez care au niste ponturi grozave la pariuri. Voi invest banii cu grija in niste pariuri pe numar de cornere si cartonase si voi aduce banii acasa. Sunt capabil sa gestionez situatia„.