Pleiada de oficialități de la predarea amplasamentului contructorului pentru lucrările de modernizare ale drumului strategic, organizată în comuna Todireni, ne demonstrează încă o dată că în județul Botoșani se face în continuare acel tip de administrație românească, în care pentru orice se taie panglica de inaugurare, dar mai ales când vorbim de un proiect de aprope 100 milioane de euro, se face o ceremonie în toată regula.

Ei bine,  când e vorba despre un proiect început în anul 2014, urmând ca în  anul 2017 să fie și  implementarea lui în teren, iar noi suntem în anul 2021, având deja patru ani de întârzieri și de probleme majore pe  acest drum strategic, considerăm că nu mai au rost fotografiile cu tot alaiul de oficialități, care pentru un pic de capital de imagine  s-au îngrămădit la festivitatea  de vizualizarea gropilor în asfalt”, a precizat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

Facem precizarea că  acest proiect, care a căpătat o importanță deosebită în rândul botoșănenilor, a fost inițiat de către conducerea și echipa din cadrul Consiliului Județean Botoșani din anul 2014, fiind vorba de fostul președintele CJ, Florin Țurcanu, actualmente vicepreședinte ALDE Botoșani. Problema pentru acest drum strategic a fost în umătorul mandat, când a fost un președinte de Consiliu Județean din partea PSD, întrucât în acest timp nu s-a întâmplat practic nimic concret cu acest proiect privind infrastructura rutieră pentru aproape jumătate din județul Botoșani.

Nu cred că mai au rost pozele, nu cred că mai au rost laudele. Cel mai important lucru este să se pună în aplicare acest proiect care are deja o întârziere foarte mare din cauza conducerii CJ care a fost  în perioada 2016-2020. Așa cum mă știți, tot timpul i-am ascultat pe cetățenii cu care am interacționat și din discuțiile cu aceștia din ultima perioadă, ei așteaptă măsuri cât mai rapide privind modernizarea infrastructurii rutiere din întreg județul Botoșani, nu mai sunt convinși de poze și discursurile politicianiste ale conducătorilor din fruntea județului. Dovada  că sunt doar vorbe spuse în vânt, sunt drumurile județene pline de gropi. Dacă mi se permite, aș dori să fac o recomandare Consiliului Județean Botoșani: să discute cu firmele care au câștigat licitația, să lucreze în două schimburi, zi și noapte, pentru realizarea acestui proiect într-un timp record”, a declarat Florin Țurcanu.

De asemenea, Florin Țurcanu consideră că ar fi indicat ca cei din conducerea Consiliului Județean să iasă cu un plan de realizarea investițiilor pe săptămâni sau chiar pe luni, pentru informarea cetățenilor care pot astfel urmări modul în care se desfășoare acest proiect atât de dorit și așteptat de botoșăneni.

 

Biroul de presă,

                                                                                             ALDE Botoșani