Am mai spus. Deocamdata Cosmin Andrei este doar rezultatul unei competitii electorale. Pana sa ajunga primar, mai are treaba.

Faptul ca nu pierde nici un moment in a da replici ironice, bagatelizand intrebari serioase scoate la iveala de fapt nestiinta acestuia in a raspunde si faptul ca nu stapaneste deloc situatia in Primarie. De fapt, el crede ca are proiecte, insa probabil va afla in curand ca acestea vor pica pe rand pentru ca in Primarie nu exista specialisti care sa fie consultati intr-o problema mai sensibila. Si angajatii  sunt nemultumiti.

Inconjurat de trei consilieri, care mai de care mai posh, una cu live pe facebook, una cu poze pentru facebook si una probabil care se plictisea, s-a prezentat la o conferinta de presa ca sa le spuna ziaristilor ca el nu se vaccineaza pana cand Guvernul nu-i face nu stiu ce masuri (chestii populiste). La o conferinta de presa unde era anuntat un maraton al vaccinarii, unde Doina Federovici si prefectul Dan Nechifor nu stiau ce sa mai spuna ca sa convinga lumea sa se vaccineze anti covid. Atat l-a dus mintea si poate asa l-au sfatuit consilierele care au mai degraba abilitati de coconade decat de „stiutotsisuntplatitadinbanipublici„.

Intrebat care e motivul asa multor consiliere la o conferinta de presa unde a dat o declaratie pur si simplu anapoda, primarul numit de judecatori pentru ca a avut doar 16 voturi in fata a replicat:

Daca vreau, pot veni si cu cinci consilieri„.

Atat a inteles saracul din intrebare, a raspuns ca si cum un coleg de clasa i-a furat micul dejun din banca si a realizat ca va ramane flamand.

Sigur, poate veni si cu 10 consiliere, care mai de care mai cracoase daca vrea insa asta nu-l face nici mai destept si nici mai edil decat e. Il face doar comic.

Totodata este de sesizat si modul in care se bate cu pumnul in piept cum a ajutat el in lupta impotriva covidului, el care nu s-a vaccinat, dar nici nu s-a declarat un antivaxer convins. Doar nu a adus de acasa corturile si toate cele pentru vaccinare. Si-a facut doar treaba pentru care este platit cu un salariu frumos de catre comunitate. Insa el lasa sa pare aceste lucruri firesti ca si cum ne-ar face un favor, ca si cum ar fi ceva iesit din comun ca nimeni altcineva nu a mai facut.

In alta ordine de idei, Cosmin Andrei e un primar care place. E activ, e altceva. Chiar tonic uneori, face chestii noi pentru comunitate ce altii nu au mai facut. Altii stiau doar ce trebuie. Insa putina atentie si la comportament nu strica. Pentru ca s-a dovedit ca la asta se uita oamenii cand pun stampila. Nu la realizari. Exemplul predecesorului sau este elocvent.