Prima televizine a botosanenilor nu mai emite de mai bine de o saptmana. Este vorba de Somax TV firma aflata in portofoliul omului de afaceri Victor Mihalachi. In acest moment este pusa mira pe post iar sectiunea live a site-ului programului TV nu este operationala. Stirile de pe site nu mai sunt updatate, ultima fiind din data de 6 august.

Se pare ca la mijloc este o problema cu salariatii, angajatii care raspundeau de emisia postului gasindu-si alte servicii. Reporteri, realizatori tv, cameramani si tehnicini merg totusi zilnic la serviciu in speranta ca postul va incepe sa emita.

Faptul ca Somax TV nu mai emite, nu a lasat indiferenti pe telespectatorii fideli. Acestia au adresat numeroase intrebari si reclamatii la sediul Vodafone, principalul distribuitor de canale prin TV cablu din Botosani. Dealtfel, reprezentantii Vodafone habar nu au ce raspunsuri sa dea celor care intreaba de ce nu mai emite Somax TV, deoarece nu au fost instiintati de intreruperea programelor.

Nu este zi sa nu intrebe minim 10 persoane ce s-a intamplat, de ce nu se mai prinde Somaxul. Ii indrumam sa puna aceste intrebari la sediul Somax din Centrul Vechi. Noi nu am fost anuntati ca emisia se va intrerupe„, spune un angajat Vodafone,

Somax TV are sediul in Centrul Vechi, in cladirea de vis-a-vis de cinema Luceafarul dar majoritatea botosanenilor inca mai cred ca postul emite din vechiul sediu de pe Cuza Voda 10, acolo unde televiziunea a functionat mult timp.

Conform legii, postul poate sa nu emita 24 de ore din cauza unor defectiuni tehnice, insa orice intrerupere care dureaza mai mult trebuie raportata la CNA. Pe siteul Cosiliului National al Audiovizualului nu apare insa nimic in sensul ca SomaxTV ar fi anuntat o intrerupere a emisiei mai de durata.

Somax TV a fost infiintata in 1998, fiind prima televiune a botosanenilor, neinregimentata politic si cu actionari doi oameni de afaceri potenti, primii investitori in industria CATV din Botosani, Mihail Sotropa si Marcel Martin. In timp, televiziunea a avut mai multi actionari printre care si UPC Romania SA, iar acum este condusa de apropiati ai omului de afaceri Victor Mihalachi.

Somax TV emitea doar in grila analogica a Vodafone fiind un post TV urmarit in special in mediul rural. De postul TV s-au folosit evident contra cost mai multi politicieni in campaniile electorale.