Dat fiind faptul ca noul algoritm politic romanesc impune o rotatie pe functii de conducere fara a se mai tine seama de rezultatele de la vot, Doina Federovici i-a oferit presedintelui PNL Costel Soptica, sansa de a deveni presedinte de CJ la Botosani. Ca de obicei, printr-un comunicat de presa, Doina Federovici a tinut sa puncteze:

Desi l-am subordonat la alegeri, merita si domnul Soptica sansa lui. Tinand cont ca premierii vor fi prin rotatie, cand de la PNL cand de la PSD, vom face si la Botosani la fel. Numai ca expertii de la cabinet de la mine au simplificat treaba, sa nu ne incurcam. Astfel, domnul Soptica poate fi presedinte de CJ sambata si duminica. Eu atunci oricum am treaba, merg prin judet in campanie electorala, inaugurez poduri si camine culturale, stau de vorba cu lumea. Cad la fix zilele astea pentru Costel, mai ales ca sambata si duminica el este acasa, deci poate fi lejer presedinte de CJ„.

Actiunea propusa de Doina Federovici face parte din programul social democrat de ajutorare sociala. Presedinta CJ a mai adaugat ca va vorbi si la nivel de primarie, cu Cosmin Andrei, sa faca si el prin rotatie cu un coleg de coalitie:

Domnul Flutur isi poate vedea visul cu ochii. Ce atatea procese si contestatii, cand totul se poate rezolva simplu. Vorbim cu Cosmin sa-i cedeze biroul sambata si duminica, altfel in cat in weekend sa avem conducere liberala. In felul acesta sunt astamparate orgoliile si putem lucra in consens pentru beneficiul cetatenilor„.

La nivelul PNL Botosani s-au inceput deja castingurile pentru consilieri ai presdintelui de weekend. Sunt cautate fete intre 20 si 25 de ani, eventual studente, pentru ca si ele au liber sambata si duminica. Scrisul si cititul cursiv constituie un avantaj.

 

Acest material este un pamflet. Cei  care nu-l inteleg, nu au simtul umorului.