Ieri polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a trei tineri de 28, 22 și 23 de ani, din comuna Roma, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere.

Ancheta a stabilit faptul că la data de 12 noiembrie 2021, în jurul orei 22:30, ar fi distrus elemente din caroseria autoturismului persoanei vătămate, un bărbat de 53 de ani, din municipiul Botoșani și l-ar fi agresat pe acesta, provocându-i leziuni corporale.

În această dimineață, 5 decembrie au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, din comuna Roma, prilej cu care au fost identificate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză, precum și articole pirotehnice, câini din rasa ogar și fragmente osoase specifice animalelor sălbatice.

În acest context, polițiștii au extins cercetările pentru infracțiunile de braconaj și operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Cei trei tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de 6 decembrie a.c. să fie prezentați în fata instantei de judecata cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

De asemenea, s-a beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale și a Unității Centrale de Analiză a Informațiilor.