”Am avut o discuţie în weekend cu ministrul Finanţelor, am discutat şi cu specialiştii din cadrul Ministerului Muncii şi am ajuns la concluzia din nou că trebuie să fim proactivi şi nu reactivi. Bănuim, intuim că va fi situaţia în care anumite companii româneşti vor suferi din cauza restricţiilor impuse Rusiei şi din cauza a ceea ce se va întâmpla, probabil, pe lanţul de aprovizionare, mai pe scurt, din cauza situaţiei din Ucraina. Vrem să pregătim o măsură de protecţie socială, care se adresează atât angajaţilor cât şi angajatorilor, cu o schemă puţin diferită de ceea ce s-a întâmplat în cadrul pandemiei de COVID-19, dar pe care o voi prezenta mai întâi în cadrul coaliţiei politice şi atunci când va fi soluţia finală o vezi afla”, a spus ministrul Muncii. 

Marius Budăi a arătat că vrea cu ministerul de Finanţe să găsească şi sursa de finanţare.

Întrebat ce tip de firme sunt mai afectate de acest război, Budăi a precizat că sunt firme care au acţionariat rusesc, şi societăţi comerciale care folosesc în procesul de producţie materie primă din Ucraina.

Vor fi probleme pe lanţul de aprovizionare”, a mai spus el.

Marius Budăi a mai afirmat că măsura este propusă pentru anl acest an, până la sfârşitul lunii decembrie, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de necesităţi.

Ministrul Muncii a mai declarat că nu există o estimare la această dată câte firme vor beneficia de acest ajutor. ”Este o paletă de societăţi comerciale pe care le-am identificat, prefer să nu le dau numele”, a afirmat el.