In acest weekend a avut loc in Sala Polivalenta din Municipiul Roman, judetul Neamt o noua editie, in format fizic dupa 2 ani de restrictii specifice pandemiei, a Campionatului National de QWAN KI DO-juniori si seniori. Evenimentul a fost un prilej de bucurie si emotii puternice, dupa 2 ani de concursuri tehnice doar in format ,,online”.

La start s-au aliniat 343 de sportivi din 31 de cluburi din 10 judete din Romania (anexez 2 situatii cu statistici oficiale).

Din partea CS DAO Botosani au participat 17 practicanti, dintre care 6 juniori la categoria de varsta 16-17 ani, 7 seniori la  categoria de varsta 18-39 ani si 4 concurenti la categoria de varsta +40 ani.

Acestia au concurat la urmatoarele probe :

Song dau – lupta competitionala

Song luyen – lupta 2 la 2, intre 2 sportivi cu tehnici prestabilite.

Thao quyen individual – proba tehnica, in care sportivul executa o succesiune de tehnici prestabilite ce respecta regulile unei lupte, cu un adversar imaginar.

Thao quyen sincron – proba tehnica cu 3 sportivi, in care sincronizarea si armonizarea miscarilor tind catre perfectiune.

 

In prima zi, 26.03.2022, au evoluat juniorii si seniorii grade, obtinandu-se urmatoarele rezultate :

Categoria 16-17 ani thao quyen individual 3 cap

Amos Ecaterina Nicoleta locul 2

Strachinariu Andreea Stefanica locul 3

Categoria 16-17 ani thao quyen sincron feminin locul 2 cu echipa

Amos Ecaterina Nicoleta

Strachinariu Andreea Stefanica

Serpe Patricia

Categoria 16-17 ani thao quyen mixt locul 3 cu echipa

Strachinariu Andreea Stefanica

Serpe Patricia

Epureanu Andrei Gabriel

Categoria 16-17 ani song luyen mixt locul 3

Strachinariu Andreea Stefanica

Epureanu Andrei Gabriel

Categoria 18-39 ani song dau grade masculin locul 1 si CAMPIONI NATIONALI, echipa formata din:

Damian Alexandru Gabriel

Damian Theodor Florentin

Cu ocazia acestui concurs, prin prisma evolutiei personale cat si a rezultatului, Damian Alexandru Gabriel, este luat in vedere sa fie convocat la lotul national pentru Campionatul European de anul viitor.

Deasemenea juniorii participanti la acest concurs, vor reprezenta CS DAO Botosani la Campionatul Mondial intercluburi ce se va desfasura luna viitoare in Italia, la Padova, in zilele de 23-24.04.2022. De aceea, in perioada urmatoare vom intensifica pregatirea sportivilor pentru imbunatatirea calitatilor motrice si perfectionarea tehnicilor la probele specifice.

 

In a doua zi, 27.03.2022, au evoluat seniorii CENTURI NEGRE, obtinandu-se urmatoarele rezultate :

Categoria +40 ani thao quyen individual feminin locul 3

Damian Petronela

Categoria +40 ani thao quyen individual masculine locul 3

Turansche Danut

Categoria +40 ani song luyen masculin locul 3

Turansche Danut

Corduneanu Eduard

Categoria 18-39 ani song luyen masculin locul 2

Agachi Narcis Daniel

Corut Ciprian

Categoria +40 ani song dau masculin individual locul 3

Turansche Danut

Categoria 18-39 ani song dau masculin echipa locul 2

Jajaie Florin

Agachi Narcis Daniel

Corut Ciprian

 

,,Trebuie precizat ca echipa de centuri negre a clubului nostru este una dintre cele mai vechi si  mai omogene din Romania, castigand in anul 2009 primul titilu national, iar de atunci o succesiune de medalii de aur, argint si bronz, precum si numeroase rezultate internationale. Jajaie Florin si Agachi Narcis au facut parte din lotul national al Romaniei de lupta, obtinand in timp rezultate spectaculoase in numele tarii noastre, aducand clubului onoare si mandrie.” – ne-a informat Eugen Turcanu centura neagra 4 dang, coordonator tehnic al QWAN KI DO pt judetul Botosani.

Jajaie Florin este posesor a centurii negre 3 dang si este Maestru al Sportului. Precizam ca este unul dintre membrii fondatori ai clubului din anul 2001. Acest Campionat a fost pentru el evenimentul de ,,retragere“ din prim-planul inaltei performante sportive, in curand urmand a implini frumoasa varsta de 40 ani! Mai departe va evolua la categoriile de veterani si va fi implicat activ in instruirea tinerilor practicanti din Botosani.

Redam mai jos cateva pareri ale colegilor de echipa :

,,Mulțumesc Vo Su Florin pt ca avem ocazia sa ne pregătim alături de tine. Ești un fenomen, probabil ai cele mai curate tehnici din  proba de Song Dau, din Romania.  Ai făcut meciuri magistrale astăzi ce merita a fi studiate la nivel de detaliu. Am văzut astăzi un maestru emerit al sportului!” – Agachi Narcis Daniel centura neagra 3 dang, coechiper.

,,Vo Su Florin iti MULȚUMESC MULT!!!…. câte momente din  Qwan Ki Do și din viață alaturi de tine… mi-e greu să vorbesc! Tu ai fost „EL CAPITAN”, dacă nici tu din echipă nu mai reușeai să ne scoți din dezavantaj intr-un meci… nu mai reușea nimeni! Ieri, cred a fost într-adevăr APOGEUL la nivel de luptă SONG DAU… „te-ai retras in GLORIE” și sincer a fost propria gală de retragere! Dar drumul si calea ta in DAO și QWAN KI DO nu se termină aici, CU SIGURANȚĂ!” – Corut Ciprian centura neagra 3 dang, coechiper.

Multumim si Sponsorului traditional al clubului, SC CONS EXPERTIZA PRO SRL, care are incredere in munca depusa de practicantii nostri si sustine activitatea clubului, sprijinindu-ne participarea Stagiile de pregatire si la Competitiile Nationale si Internationale din ultimii ani!