Un studiu facut la o universitate proaspat deschisa in Botosani a scos in evidenta faptul ca nemultumirile populatiei si moralul scazut se datoreaza in special lipsei de umor din localitate.

Pana acum in Botosani s-a ras doar de politicieni. E plicticos sa razi de acelasi subiect tot timpul, asa ca trebuie gasit altceva. Este fals ca lumea este suparata din cauza ca nu s-a asfaltat nimic, nu s-a facut teatrul sau ca proiectele si licitatiile se pierd pe banda rulanta. Sunt obisnuiti cu astea, nu mai constituie un motiv de suparare, e ceva ce se intampla in mod normal. Lumea e suparata pur si simplu pentru ca nimeni nu-i face sa rada„.

Aceasta este concluzia studiului facut de un grup de studenti care isi desfasoara orele de curs la Liceul Industrial 2 din Botosani, intr-o facultate proaspat deschisa de edilii locali.

Drept urmare primaria s-a decis sa angajeze de urgenta doi comici, care prin prestatia lor sa ridice moralul populatiei, la pamant dupa emisiunea „Romania te iubesc” de la Pro TV.

Prima reprezentatie a cuplului de comici a avut loc la in sala de sedinte a Primariei Botosani unde a fost adunata toata presa, pentru episodul inaugural. Numarul celor doi, ingenios, s-a bazat pe un comic de situatie impletit cu elemente de improvizatie artistica si s-a ridicat la un inalt nivel spectacular.

Botosanenii au aflat cum va curge lapte si miere in oras, se vor asfalta in doi ani toate strazile, va fi facut teatrul, vom avea cimitir marit cu 7000 de locuri, transport ecologic integrat si multe multe altele. Botosaniul va deveni statiune, un oras turistic, se va face inca un festival si un nou parc de distractie. Blocurile si locuintele pentru tineri si specialisti (in viziunes comicilor specialistii sunt doar doctorii si profesorii) vor fi asa de multe incat piata imobiliara va deveni accesibila pentru toata lumea. Practic banii si bunastarea vor navali in oras prin toate intrarile. Numarul celor doi a fost asa de bun incat nici macar comicii nu se mai puteau opri din ras.

Prestatia celor doi saltimaci a fost grozava. Dupa cum se vede si din fotografie, unul din ei a venit chiar cu lavaliera sa fie sigur ca este auzit bine in momentul in care este live pe facebook.

In urma prestatiei, cel mai proababil cei doi comici angajati de Primaria Botosani au fost asaltati de noi propuneri de contracte. Se zvoneste ca vor fi angajati de cateva primarii din Ucraina, mai ales in localitatile unde au fost demolate prin bombardament teatre sau alte cladiri de epoca.

In replica, primarul neoficial al Botosaniului, Carai, declara:

Nu trebuie sa-i pierdem. Astia daca se duc reconstruiesc Ucraina in juma de an dar in timpul asta noi ce ne facem? Propun prefectului sa initieze o Hotarare de Guvern sa nu se mai faca alegeri la Primaria Botosani, sa ramana asa. Acuma ca i-am gasit si ne va fi asa de bine, de ce sa-i mai pierdem? In plus, toata lumea stie ca eu sunt adevaratul primar din Botosani asa ca alegerile nu-si au sensul”.

Nu de aceeasi parere sunt si asistentii de salvare care dupa ziua de ieri, ziua debutului celor doi comici, s-au declarat epizati:

Nici de COVID n-a fost asa. Am cules de pe strazi zeci de oameni sparti de ras. Nu e grav, insa dureaza pana se potolesc, nu stim ce fel de umor folosesc cei doi. Sunt greu de potolit„.

Cel mai proababil cei doi comici isi vor mai continua numerele o perioada. Ei nu au dorit sa spuna cat timp vor presta la Primaria Botosani insa, dupa cum se misca, cel mai probabil in viitorul apropiat vor pleca spre alte angajamente.