Primaria si CL-ul au pierdut in prima instranta procesul deschis firmei Ewora Resurse Umane SRL (ERU). Firma s-a ocupat in 2020 cu selectia administratorilor de la SC Eltrans Botosani.

Judecatorii au decis ca selectia de admistratori si concursul sau fost organizate cu respectarea legii. Cosilierii PSD si primarul numit de judecatori Andrei au refuzat sa puna in practica rezultatele concursului si au contestat in instanta legalitatea acestuia.

In urma concursului legale desfasurat, adimistratori la Eltrans ar fi trebuit sa fie Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid. Insa Primaria si Consilierii PSD nu au tinut seama de rezultat si au numit un CA la Eltrans eminamente politic, din cadrul PSD si USR.

In urma acestei decizii, daca va ramane finala si dupa apel, toata echipa de la conducerea Eltrans va trebui probabil sa plece acasa si exista si posibilitatea ca, …..consilierii PSD sa bage adanc mana in buzunare pentru a-i plati pe admistratorii legal alesi pentru perioada cat au fost privati de drepturi. Ar fi prima data in istoria CL Botosani cand un votant va raspunde pecuniar pentru modul in care si-a exprimat optiunea.

Desi ieri a fost sedinta de CL, Andrei nu a informat consilierii despre ceea ce s-a intamplat in instanta si despre consecinte.