Lucrările la Drumul „Mănăstirilor” au fost reluate în forță, constructorul intenționând ca, imediat după sărbătorile pascale, să toarne primele două straturi de asfalt pe sectorul dintre Mănăstirea Vorona și Mănăstirea Sihăstria Voronei.
În prezent, pe acest sector de drum, lung de trei kilometri, se efectuează așternerea stratului de piatră spartă și împănarea lui cu nisip. De asemenea, se lucrează la zidurile de sprijin și timpanele de podețe. Pe cel de al doilea sector din pădure, constructorul continuă supralărgirea căii de rulare și lucrările la podețele transversale. Pe sectorul dintre Pădureni și până la ieșirea din Oneaga se lucrează la șanțuri, podețe și accesele pe proprietăți.
„Prin realizarea Drumului «Mănăstirilor» va fi pusă în valoare una dintre zonele cu cel mai mare potențial turistic. Constructorul a demonstrat determinare și a promis că va finaliza lucrarea înainte de termenul prevăzut în contract. Avem promisiunea lui că în această vară toți cei 12,7 kilometri vor fi asfaltați. Am făcut din modernizarea drumurilor județene o prioritate și căutăm soluții pentru modernizarea fiecărui sector de drum, indiferent de apartenența politică a primarilor, deoarece la Consiliul Județean nu acesta este aspectul care contează, ci doar angajamentul pe care l-am luat la începutul mandatului că vom dezvolta unitar tot județul”, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, care împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Gheorghian, a verificat stadiul lucrărilor la Drumul „Mănăstirilor”.
La rândul său, vicepreședintele Dorin Birta s-a declarat mulțumit de ritmul și calitatea lucrărilor făcute. „Drumul «Mănăstirilor» va fi unul dintre cele mai spectaculoase din județ. Constructorul a înțeles mesajul nostru, că ne dorim o lucrare de calitate și finalizată cât mai repede. Vrem ca în cel mai scurt timp, să avem o infrastructură la nivelul celor mai dezvoltate județe și de aceea lucrăm pe drumuri din toate zonele județului”, a declarat Dorin Birta.
Drumul „Mănăstirilor”, DJ 208H Vorona – Oneaga – Pădureni, are o lungime de 12,7 kilometri. Modernizarea acestui sector de drum este un proiect al Consiliului Județean Botoșani, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și din bugetul județean. Valoarea actualizată a proiectului este de 38 de milioane de lei, dintre care Consiliul Județean va suporta 15 milioane de lei.