In urma votului de ieri cand DSPSA, directia de servicii publice din cadrul Primariei a fost sparta in mai multe bucati, consilierii locali PNL au decis sa solicite pentru formatiunea lor politica postul de viceprimar la Botosani. Cel vizat pentru inlocuire este viceprimarul Pro Romania, Liviu Toma.

Liviu Toma este acuzat de liberali ca urmareste prin voturile din Consiliul Local doar interesul personal, negociind chiar functii pentru sotia sa. In urma unei astfel de intalniri intre liberali si Liviu Toma, conform surselor PNL, acesta ar fi reprosat chiar ca nu voteaza impreuna cu liberalii pentru ca „Soptica nu i-a oferit nimic„. Aceleasi surse sustin ca Toma a incercat sa negocieze postul de director de scoala pentru sotia sa (Scoala nr.1), in zadar pentru ca aceasta nu a trecut concursul.

In cheia celor intamplate, directorul DSPSA Eugen Turcanu declara:

O sa cerem la conducerea PNL sa solicite de la PSD postul de viceprimar. Pana la urma suntem intr-o alianta si asa trebuie sa fie. Noi suntem buni doar cand are PSD-ul nevoie de ceva, vin cu tot felul de interventii. In spiritul acestei aliante sa mai cedeze si ei ceva. PNL nu este atas la motocicleta PSD„.

Turcanu mai afirma ca la baza deciziei de a sparge DSPSA-ul in mai multe directrii sta doar rautate si raabunare, fiind stiut adversitatea dintre directorul DSPSA si primarul Cosmin Andrei.  El mai afirma ca s-a incercat o negociere si cu Liviu Toma insa acesta s-a prefacut ca nu stie despre ce este vorba:

Am incercat sa vorbim cu Toma. El a vrut doar sa ne adoarma ca nu stie, ca nu a citit proiectul ca inca nu la primit, ca nu stie cum e mai bine sa procedeze insa de fapt el incerca sa isi negocieze niste foloase personale, familiale. PNL nu face compromisuri de genul asta pentru prosperitatea cuiva„.

La sedinta de ieri, liberalii au lipsit fapt care a atras ironiile colegilor de alianta din PSD, Marius Rogojinschi afirmand ca „s-au imbolnavit de buba maimutei„.

Cel mai probabil in viitorul apropiat primarul Cosmin Andrei, pe aceeasi reteta testata acum cu DSPSA-ul va incerca sa atraga la Primarie si activele cele mai importante ale SC Locativa SA pentru a-l lasa pe fostul primar Flutur intr-o firma fara activitate.

Consilierii PNL au solicitat prefectului Cornila sa conteste in contencios hotararea de ieri insa nu este clar daca demnitarul din fruntea Prefecturii ii va lua in serios.

Cel mai probabil deznodamantul acestei sedinte se va transa intr-o intalnire intre conducerile celor doua partide aliate, PSD si PNL.