Licenta operatorului gropii de gunoi de la Stauceni, firma Diasil din Suceava, este in pericol de a fi suspendata!

Practic in acest moment orasul si o buna parte din judet poate ramane fara groapa de gunoi, in miezul verii, la temperaturi de peste 30 de grade.

Ieri, dispeceratul CMID Stauceni a anuntat un incendiu. Au existat mai multe focare, pe o suprafață de cca 100 mp și numai la deșeuri neînprăștiate și nerecompactate, descărcate în aceeasi zi.

Au acționat pentru localizarea focarelor echipe de intervenții ale operatorului economic (9 muncitori) , folosind rețeaua de hidranți exteriori, iar începând cu ora 19.00 au acționat două autospeciale ISU cu 9 angajați pentru lichidarea incendiului.
La ora 20.10 incediu a fost lichidat.
Comisarul sef al Garzii de Mediu Botosani, Cristina Kashyap, spune ca acest incediu nu va ramane fara urmari intucat a fost afectata semnificativ calitatea aerului din zona.
Acest aspect va fi analizat de catre colegii mei care au fost la fata locului„.
Insa acest incendiu este cea mai mica problema pentru ca din cauza lipsei de experienta, a lucrarilor date pe ochi frumosi si a proastei gestionari, groapa de gunoi de la Stauceni este in pericol sa se demoleze. Problema levigatului care ajunge pana in iazul Dracsani nu si-a gasit inca rezolvare.
Gropa de gunoi a costat peste 10 milioane de euro, bani platiti prin proiect de catre Consiliul Judetean.
Groapa de gunoi a municipiului, cea de langa penitenciar, este inchisa de cativa ani insa lucrarile de inchidere nu au fost receptionate deoarece nu a fost executate corect.