La „Balul Oamenilor de Afaceri”, cei mai puternici antreprenori din Botoșani s-au premiat între ei și s-au laudat unul pe altul o noapte întreagă! Ba mai mult, bogații târgului au avut ocazia să primească lecții de viață de la Cosmin Andrei, Sorin Cornila și Drula (Drula de la USR). Lecțiile au fost de neprețuit, iar Popasul Cucorani s-a transformat într-o adevărată școală a vieții pe perioada desfășurării evenimentului.

Invitați de aproape retrogradatul Iftime, care a transformat Camera de Comerț într-un fel de FC Botoșani mai mic, dar tot al său si tot pe acelsi loc, politicienii prezenți au umbrit prin discursurile lor un eveniment care și așa nu se anunța a fi unul de calibru.

S-au trezit adunați în aceeași încăpere penali, foști pușcăriași, politicieni chinuiți de ambiții mărunte, evident, printre persoane onește care au servit evenimentul încă impresionați de puterea de convingere a celor de la Camera de Comerț. Aceștia, în goana de a vinde cât mai multe meniuri cu 1.000 de lei de pereche, nu au mai făcut nici o selecție după un cod al conduitei și moralei. I-au primit pe toți cei care au plătit.

Pentru Cornila, probabil a fost cea mai benefică întâlnire posibilă. Prost să fie dacă între atâția oameni de afaceri și cu funcția pe care o are, nu a vândut și el câteva imprimante. Pentru că probabil ar trebui să știe, ca și „om de afaceri”, că o firmă ca a lui nu poate face afaceri doar cu statul (instituții și primării), mai trebuie să se adreseze și mediului privat, pentru că și acolo sunt clienți cu bani.

Andrei nu a făcut decât să le amintească oamenilor de afaceri prezenți că el este primarul în funcție și că vine campania electorală. Un fel de „știți voi ce aveți de făcut”. Fără nici un proiect mai de calibru într-un mandat întreg, cu o mulțime de pierderi și nerealizări (proiecte pierdute), primul gospodar al județului a știut să fructifice ocazia avută și să se agațe de capitalul de imagine adus de eveniment. Încă nu a apărut un comunicat despre cum ascultau ei oamenii de afaceri cu gura căscată sfaturile primarului. Care în fond, tot un om de afaceri este, dar pe bani publici. Exact ca și Iftime.

Prezența lui Drula a fost neinspirată la eveniment. Dacă era suficient de politizat de Andrei și Cornila, balul s-a transformat într-o ședință de brainstorming electoral. Nici el, nici Raluca Curelariu, cea care l-a adus și despre care nu pot ghici ce treabă avea acolo, nu au fost inspirați cu această acțiune. Mai trebuia Dranca cu un joint în colțul gurii și imaginea filialei Botoșani era completă. Măcar Dranca este om de afaceri.

A surprins lipsa lui Cătălin Silegeanu de la Balul Oamenilor de Afaceri. Deși este fan Iftime, Silegeanu, printr-un comunicat, afirmă că absența la eveniment se datorează exclusiv politizării excesive a acestuia. Ceea ce nu spune Silegeanu este că deocamdată nu vrea să fie asimilat cu nicio culoare politică. Pentru că oferte are de la toate partidele și probabil a avut și tot soiul de discuții și, probabil, nu a dat curs încă la nimic. Antreprenorul botoșănean a decis să stea acasă și să privească circul vieții de la Cucorani mâncând popcorn. Astfel, rămâne printre puținii care mai pot arăta cu degetul. Încă.