Prefectul PNL, Sorin Cornilă, a urat salariaților SC Locativa SA o primăvară frumoasă, lăsându-i fără loc de muncă. Cornilă a dat aviz de legalitate Hotărârii de Consiliu Local promovate de primarul Cosmin Andrei pentru desființarea SC Locativa.

Acest proiect a fost promovat în preajma Crăciunului de anul trecut și a fost motivat de primarul Andrei prin creșterea eficienței, fără a prezenta niciun argument credibil. A fost o decizie pur politică, votată în bloc de consilierii PSD.

Practic, prin decizia sa, Cornilă a dat aviz de legalitate acțiunii primarului Andrei, punându-se împotriva colegilor săi de partid care s-au opus hotărârii. Decizia lui Cornilă este  inexplicabilă din cauza faptului că practic candidatul PNL pentru funcția de primar, Cătălin Flutur, managerul SC Locativa, va rămâne fără loc de muncă. Locativa contestase în instanță HLC privind desființarea, dar Cornilă nu a mai avut răbdare să aștepte un deznodământ la proces, sau măcar o primă părere a judecătorilor. Asta desi mai avea, 4 luni la dispozitie sa analizeze legalitatea HCL.

Surse din cadrul Prefecturii spun că decizia este semnată de Sorin Cornilă și că a fost luată în urma presiunilor venite din partid. Practic, înainte de a demisiona sau de a pleca în alte partide, liberalii oportuniști în frunte cu Cornilă i-au făcut o surpriză plăcută primarului Cosmin Andrei.

Cornilă avea timp 6 luni, deci până la finalul lunii iunie, să conteste sau să valideze această HCL.

Cel mai probabil cariera în administrație și politică în cadrul PNL se va încheia aici pentru Sorin Cornilă, care a decis ca cei 55 de salariați de la Locativa să afle că nu vor mai avea loc de muncă fix de 1 martie, cadou de mărțișor.

Vom reveni cu amănunte.