Cătălin Silegeanu a fost nominalizat de AUR Botoșani ca și candidat la primăria municipiului reședință de județ. După Cătălin Flutur, candidatul PNL, este a doua persoană care reprezintă un partid parlamentar și își anunță intenția de a participa la scrutinul electoral din iunie.

AUR a preferat să-și anunțe candidatul pe rețelele de socializare, fără a crea un eveniment în jurul acestei decizii.

La rândul lui, Silegeanu a preferat să facă o postare pe Facebook, confirmând că își dorește funcția de primar.

PSD încă nu și-a nominalizat candidatul la primărie, deși edilul cercetat penal Cosmin Andrei își desfășoară o campanie asiduă, evident tot pe rețelele de socializare. Partidul întârzie să-l nominalizeze așteptând evoluția anchetei procurorilor DNA.

Vă reamintim că primarul Cosmin Andrei a ajuns în centrul atenției naționale după ce, în urma unei relații amoroase extraconjugale, a facilitat angajarea unei persoane la Direcția de Taxe și Impozite. Procurorii îl acuză că ar fi scăpat „amantei” subiectele la concursul pentru ocuparea unui post de funcționar public.

La Consiliul Județean, doar PNL și-a anunțat candidatul în persoana omului de afaceri Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani. Nici AUR, nici PSD nu au încă o persoană pe care să o anunțe ca și competitor electoral la Consiliul Județean.

Deși campania electorală a început de ieri, nicio formațiune politică nu a dezvăluit listele de candidați pentru Consiliul Local și Consiliul Județean.