În plicurile cu declarația de impunere privind taxele locale, pe care Primăria este obligată să le trimită în fiecare an cetățenilor, botoșănenii au găsit o surpriză!

Informațiile de plată, pe care Direcția de Impozite și Taxe este obligată să le trimită locuitorilor orașului, erau însoțite de foi A4 pe care primarul își enumera realizările din anul 2023. Este prima dată când Primăria trimite așa ceva locuitorilor, și acest lucru se întâmplă doar din motivul că 2024 este un an electoral.

Practic, conform faptelor, primarul în 2022, 2021 și 2020 nu a făcut mai nimic demn de consemnat, iar doar în 2023 a muncit în slujba oamenilor. În enumerarea realizărilor sunt incluse acțiuni care sunt strict de competența primarului, exact ca în fișa postului. Prin enumerarea lor, primarul lasă impresia că în tot acest timp a făcut o favoare oamenilor, asfaltând câteva străzi sau dotând școli și grădinițe. Practic, toate atribuțiile sale de serviciu, pentru care primește un salariu lunar, sunt trecute ca și realizări.

Este a doua oară când primarul Cosmin Andrei folosește Direcția de Taxe și Impozite pentru a-și rezolva o problemă personală. Prima dată, conform comunicatelor DNA Suceava, a facilitat câștigarea unui concurs de angajare de către o femeie despre care procurorii susțin că ar fi fost amanta sa. Din acest motiv, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, este cercetat penal pentru fapte de corupție.