Se vorbește despre testarea cu poligraful a liderilor AUR și despre faptul că cei din Botoșani nu știau despre asta decât ceea ce a scris presa. Probabil așteptau o invitație scrisă, așa cum se întâmplă la nunți, personalizată, pentru că ei „nu că n-ar face”, însă nu i-a anunțat nimeni oficial.

Personal, nu aș avea nicio emoție pentru Ariadna Cârli­geanu, președinta partidului, o tânără care nu are nici schelete în dulap dar nici experiență politică prea mare. Ea a pornit ca o idealistă în politică, cu idei unioniste și cu caravana AUR care acum patru ani a făcut senzație la alegerile generale. După care și-a făcut școala combinată cu puțină politică, atât cât i-a permis statutul unui partid fără reprezentativitate locală.

Curiozitatea vine însă când este vorba despre candidatul AUR la funcția de primar, adică omul de frunte al urbei care ar trebui să ne reprezinte. Ieșirile golanesti ale acestuia pe rețelele de socializare contrastează vizibil cu statutul pe care și-l propune să-l aibă. Vizibil iritat când este vorba de trecutul său, candidatul AUR cu siguranță ar avea emoții la un test cu detectorul de minciuni. Nu pentru că nu ar fi dispus să spună adevărul, oricât de dureros ar fi el, ci pentru că acest adevăr s-ar putea să nu-l avantajeze.

Este drept că foarte importante sunt și întrebările care se pun și dacă aceste întrebări se pot negocia sau nu. Lista ar fi mare în cazul candidatului AUR, evident mai mare decât în cazul Ariadnei. Însă cel mai probabil acest test nu se va întâmpla pentru că partidul risca să rămână fără o bună parte din candidați.

Însă la întrebări va trebui să dea răspunsuri odată și odată, pentru că altfel își va pierde și ultima brumă de încredere pe care o mai emana. Chiar si pentru colegii de partid care cu siguranta trebuie convinsi.

Nu te poți prezenta într-o campanie electorală doar cu acuze, grosolănii, promisiuni și baliverne. Mai trebuie să și livrezi ceva, oricât de mult doare.