În ziua de 13 mai 2024, candidatul Partidului Mișcarea România Suverană (MRS) la Primăria Botoșani, domnul Remus Ioan Dăscălescu, a formulat o invitație la o confruntare electorală, tuturor pretendenților la funcția de Primar al Municipiului Botoșani.

 

În acest scop acesta a ținut o conferință de presă în fața Primăriei, în care și-a anunțat intenția. Ulterior Dl. Dăscălescu s-a deplasat la sediul fiecărei formațiuni politice, care și-a desemnat candidații pentru funcția de Primar , și, într-un periplu televizat, a înmânat  invitațiile.

 

În urma acestei inițiative, s-a stabilit ziua de 6 iunie 2024, ora 17:00, ca fiind data cu cea mai mare importanță politică a acestui an. În consecință, dezbaterea electorală va avea loc în sala de spectacole a Cinema ’’Unirea’’, va fi televizată și transmisă  în direct. Mai mult de atât, botoșănenii sunt așteptați să ia parte la dezbatere în număr cât mai mare. Intrarea este liberă.

Remus Dăscălescu afirmă:

Lansez această dezbatere pentru ca dvs., botoșănenii, să fiți corect informați și să alegeți în cunoștință de cauză. Candidatul care refuză această confruntare NU merită votul vostru. Ori îi este frică, pentru că are ceva de ascuns, ori nu este capabil să fie prezent la o confruntare politică. Indiferent de situație, refuzul de a participa MERITĂ PENALIZAT PE 9 IUNIE !’’