Conducerea Nova Apaserv susține că vrea să asigure un echilibru financiar societății, dar în același timp să mulțumească și salariații. În acest sens, se va lua în discuție creșterea valorii tichetelor de masă, însă nu va fi majorarea solicitată de sindicat.

Împreună cu sindicatele, va urma o analiză asupra creșterii valorii tichetelor de masă pentru angajații Nova Apaserv Botoșani, începând cu 1 ianuarie 2019. Față de o valoare de 15 lei, cerută de sindicat, conducerea societății ia în calcul o majorare de la 10 lei la 12 lei pentru anul viitor.

De asemenea, având în vedere că pe 29 noiembrie contractul colectiv de muncă în societate expiră, atât sindicatele, cât și conducerea instituției au decis prelungirea acestuia, un nou contract colectiv de muncă urmând să țină cont de modificările la Ordonanța 26 pe 2013, conținutul Legii bugetului de stat care impune anumite restricții în ceea ce privește creșterea salarială, precum și de actul normativ care va stabili salariul minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2019.