In perioada 26 – 27 octombrie 2019 la Sala Sporturilor din localitatea Brasov, a avut loc, unul dintre cele mai importante stagii pentru Federatia Romana de Qwankido si anume Stagiul International de TAM-THE, stagiu condus de unul dintre cei mai mari Maestri recunoscuti la nivel mondial: Pham Xuan Tong, centura neagra 8 dang in qwankido. Acest stagiu este dedicat tuturor persoanelor care simt nevoia de relaxare fara a fi neaparat practicanti de arte martiale. La aceasta actiune au participat aproximativ 140 de persoane, din 3 tari: Romania, Republica Moldova si Anglia.

Antrenamentele desfasurate sub directa indrumare a Maestrului Tong au continut exercitii si tehnici de respiratie, tehnici de meditatie si vechi tehnici de tam-the (gimnastica energetica), care provin din cultura orientala.

Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, este disciplina starii de bine si reprezinta un mod de viata. In tumultul vietii cotidiene, este necesar sa ne facem timp pentru a sta de vorba cu noi, cu propriul corp, pentru a ne conecta cu momentul prezent si pentru a ne constientiza trairile. Tam The-ul s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente, menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit. O metoda de a ne fructifica energia printr-un program de gimnastica energetica. Se adreseaza atat spiritului, cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang), dar si o stiinta a vindecarii. Specificul tehnicilor corporale asiatice consta in apelul la mental si energie (metoda psiho-energetica).

Clubul Sportiv SINH DAU Botosani condus de instructorul Airoae Constantin a participat cu 10 membri, reusind astfel sa-si insuseasca din cunostintele si tainele acestei arte. Participarea la aceast Stagiu International de TAM-THE s-a derulat prin “Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani”.