Achiziție de marcă pentru AUR Botoșani, prezentată astăzi cu fala de Cătălin Silegeanu. Fostul viceprimar și actualul consilier local, Marian Murariu, a demisionat din PSD și s-a înscris în AUR. Președintele organizației municipale l-a prezentat în presă pe Marian Murariu ca fiind cap de listă la alegerile pentru Consiliul Local.

În trecut, Cătălin Silegeanu avea o altă părere despre Marian Murariu, încadrându-l  „într-o obedientă turmă de oi de la PSD„. Comunicatul în care Silegeanu făcea o radiografie a activității din Consiliul Local Botoșani a fost trimis presei și publicat în data de 2.05.2022, deci relativ recent.

Marian Murariu a fost viceprimar în perioada ultimului mandat al lui Cătălin Flutur (2016-2020) și nu s-a remarcat decât prin voturile pe linie de partid împotriva oricărei inițiative venite de la primarul în funcție.

La jumătatea mandatului din 2018, primarul i-a retras lui Marian Murariu toate atribuțiile pe motiv de incompetență. Acesta practic nu a reușit să ducă la bun sfârșit niciuna dintre sarcinile trasate. Una dintre ele era inventarierea și repararea drumurilor stricate din Botoșani, însă Marian Murariu, actualul cap de listă AUR, nu a fost în stare să asfalteze nici drumurile din preajma casei sale, care arătau ca în fotografia de mai jos.

De altfel, strada Gheorghe Hasnaș arată și în prezent la fel, iar Marian Murariu tot în preajma stă, pentru că la vârsta sa locuiește cu părinții. Nici din calitatea sa de consilier local PSD nu a putut influența sau măcar propune asfaltarea acestei străzi.

Declaratiile de avere și de interese ale consilierului local Marian Murariu, omul pe care Silegeanu îl elogiază acum, pot fi consultate aici:

https://primariabt.ro/storage/formidable/3/Murariu-Marian-DA-2023.pdf

si aici:

https://primariabt.ro/storage/formidable/3/Murariu-Marian-DI-2023.pdf

Este inutil insa, deoarece băiatul nu deține nimic în afară de un BMW dobândit în 2019, cât a fost viceprimar, fără nicio atribuție. Mai are 10 părți sociale dintr-o firmă, părți care valorează 100 de lei și a trăit în ultimii patru ani doar din indemnizația de consilier local. Cel mai probabil, marea parte a cheltuielilor o face pe lumânări și icoane, în rugăciunile sale pentru a-i ține în viață pe părinți (de altfel doi oameni onorabili și respectați), cât mai mult, .

Marian Murariu s-a mai remarcat în 2017, când în calitate de viceprimar, pe data de 8 martie, fix de ziua femeii, a considerat potrivit să își amenințe și să își jignească consiliera, doar pentru că aceasta nu a mai dorit să lucreze cu el pentru că nu îl mai suporta. Despre acest caz, puteți găsi detalii aici

: https://poclidionut.wordpress.com/2017/03/08/viceprimarul-psd-murariu-si-a-facut-consiliera-cu-ou-si-cu-otet-fix-de-8-martie-acesta-s-a-dat-demisia-de-pe-post/

În data de 22 ianuarie 2019, candidatul AUR de pe locul 1 la Consiliul Local a fost implicat într-un scandal național, când a decis pe cont propriu că decizia juriului de la Festivalul Național de Poezie Mihai Eminescu este greșită și că învingătorul este o altă persoană. El era convins c festivalul e al primariei si organizat de ea, lucru total fals la acea vreme. Detalii puteți găsi aici.:

Dealtfel Marian Muariu face parte din echipa PSD care a ingropat acest festival de talie nationala si care anul acesta nu a avut loc ca nu a avut chef primarul si consilierii sai niste „oi obediente” daca e sa-l citam pe Catalin Silegeanu.

Practic, prin aducerea lui Marian Murariu în echipa AUR și poziționarea pe locul întâi pe listă, Cătălin Silegeanu nu face decât să dea credit unei persoane care, în opt ani de politică în funcții de conducere, nu a realizat absolut nimic pentru orașul în care locuiește.